Lionel Messi
NOS VoetbalAangepast

Flets Barcelona lost Real Madrid weer af aan kop van La Liga

Barcelona heeft de Spaanse koppositie weer in handen. De Catalanen ploeterden zich naar een 1-0 overwinning op Athletic Club en losten Real Madrid daarmee weer af als lijstaanvoerder in La Liga.

Of het nu aan de tegenstander, de grote hoeveelheid wedstrijden in korte tijd of misschien zelfs het ontbreken van de geblesseerde Frenkie de Jong lag, is onduidelijk, maar feit is dat het weinig overtuigend was wat Barcelona voor rust liet zien. Zoals zo vaak eigenlijk, dit seizoen.

In wandeltempo probeerden Lionel Messi en consorten vechtploeg Athletic Club stuk te spelen. Het leidde tot veel balbezit en enkele gevaarlijke momenten, maar geen grote kansen. De beste mogelijkheid van de eerste helft was voor Athletic-verdediger Yeray Álvarez, die uit een hoekschop over kopte.

Gelukkige goal

Na rust was het niet veel beter. Afgezien van een slap schot van de opnieuw tegenvallende Antoine Griezmann creëerde Barcelona weinig mogelijkheden. Twintig minuten voor tijd had de ploeg het geluk echter aan zijn zijde, toen de bal per toeval bij invaller Ivan Rakitic belandde en de Kroaat de 1-0 binnen schoot.

Barcelona had aan een gelukkige goal van Ivan Rakitic genoeg tegen Athletic Club

Messi was daarna nog dicht bij de 700ste goal uit zijn loopbaan - voor club en land - maar tot tweemaal toe ging zijn schot net naast. In blessuretijd mikte Ansu Fati na een goede redding van Athletic-doelman Unai Simon van dichtbij op de paal, waardoor het bij 1-0 bleef in Barcelona.

Real Madrid kan de Spaanse koppositie woensdagavond op basis van een beter onderling resultaat weer overnemen, als de ploeg van trainer Zinédine Zidane in eigen huis wint van degradatiekandidaat Mallorca.

Zege Atlético Madrid

Eerder op de avond profiteerde Atlético Madrid optimaal van de puntendeling tussen Villarreal en Sevilla van maandag. Atlético won op bezoek bij Levante met 1-0 en steeg daarmee naar de derde plaats.

Atlético Madrid-middenvelder Marcos Llorente geeft voor, waarna de bal door Bruno González in eigen doel wordt gewerkt

Atlético is volop in de race voor het derde of vierde Spaanse Champions League-ticket, de eerste twee startbewijzen gaan naar alle waarschijnlijkheid naar Real Madrid en Barcelona. Ook Sevilla en Villarreal mogen nog dromen van het miljoenenbal, maar speelden met 2-2 gelijk en morsten dus beide twee punten.

Atlético Madrid kwam in La Nucía, op 150 kilometer van het stadion van Levante dat momenteel verbouwd wordt, na een kwartier spelen op voorsprong. Levante-verdediger Bruno González tikte een voorzet van Marcos Llorente in eigen doel (0-1).

De beste vier ploegen van Spanje kwalificeren zich voor de Champions League

De bezoekers trokken de voorsprong vervolgens 'op zijn Atlético's' over de streep: niet echt overtuigend, maar ook nooit echt in de problemen komend. De Madrilenen nemen dankzij de minimale zege de derde plaats weer over van Sevilla.

Getafe, dat eveneens nog mag hopen op een Champions League-ticket, verzuimde ten volle gebruik te maken van het puntenverlies van de concurrentie. De beul van Ajax in de Europa League kwam op bezoek bij Real Valladolid niet verder dan 1-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl