Sevilla speelde gelijk tegen achtereenvolgens Levante, Barcelona en Villarreal
NOS Voetbal

Ook met De Jong als invaller weet Sevilla niet te winnen

Sevilla lijkt het winnen even verleerd. Na de zege op Real Betis in de eerste wedstrijd na de hervatting van La Liga, heeft de ploeg van Luuk de Jong alleen nog maar gelijkgespeeld. Maandagavond eindigde het treffen met Villarreal in 2-2, de derde remise op rij.

Pijnlijk kunnen de gelijke spelen niet genoemd worden, daarvoor was de tegenstand de laatste twee wedstrijden te sterk met respectievelijk Barcelona en Villarreal, dat net als Sevilla nog mag hopen op een Champions League-ticket. Maar De Jong en consorten zijn er ook niet in geslaagd in een lekkere flow te komen, voordat de club de komende tijd aan een viertal wedstrijden begint die gewonnen móéten worden.

Sevilla treft de komende weken achtereenvolgens Real Valladolid, Leganés, Eibar, Athletic Club en Mallora. Van die vier clubs is alleen Athletic geen degradatiekandidaat, de club uit Bilbao staat negende. Daarna wachten nog duels met Real Sociedad en Valencia, directe concurrenten in de strijd om de bovenste vier plekken.

Goede kopkans De Jong

De Jong bleef tegen Villarreal tachtig minuten op de bank, ten faveure van Youssef En-Nesyri. Het was de eerste keer sinds de herstart van La Liga dat de Oranje-international niet in de basis mocht beginnen. Eenmaal ingevallen kreeg de spits een goede kopkans op de winnende 2-3, maar doelman Sergio Asenjo had een antwoord paraat.

Stand bovenin La Liga

# Club Duels-punten (doelsaldo)
1. Real Madrid 30-65 (57-20)
2. Barcelona 30-65 (69-31)
3. Sevilla 31-53 (44-32)
4. Atlético Madrid 30-52 (38-22)
5. Getafe 30-48 (39-28)
6. Villarreal 31-48 (49-40)

Zonder De Jong had Sevilla zich tweemaal moeten terugvechten van een achterstand. Eerst maakte linksback Sergio Escudero op fraaie wijze de openingstreffer van Paco Alcácer ongedaan (1-1), daarna poetste Munir El Haddadi op minstens zo fraaie wijze de goal van Pau Torres weg (2-2).

Sevilla klimt dankzij het punt in Villarreal over Atlético Madrid heen naar plek drie in La Liga. De Madrilenen komen dinsdag echter nog in actie op bezoek bij Levante.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl