De Ligt feliciteert Ronaldo met zijn benutte strafschop

De Ligt en Juventus beginnen goed aan herstart, ook Milan wint

Juventus is goed begonnen aan de hervatting van de Serie A. Op bezoek bij Bologna won de ploeg uit Turijn met 2-0.

Bij de thuisploeg stonden Nederlanders Stefano Denswil en Mitchell Dijks in de basis. Matthijs de Ligt maakte bij de koploper van de Serie A de negentig minuten vol.

Het eerste doelpunt van de avond had een Nederlands tintje. Denswil trok De Ligt onderuit in het strafschopgebied, waarna Cristiano Ronaldo vanaf elf meter Bologna-keeper Lukasz Skorupski kansloos liet.

Paulo Dybala verdubbelde nog voor rust de voorsprong. Federico Bernardeschi wist met een hakballetje zijn ploeggenoot te vinden. Dybala twijfelde geen moment en schoot de bal buiten bereik van de doelman in de kruising.

Juventus verzuimt voorsprong uit te breiden

Bernardeschi was na rust nog vlak bij zijn eerste doelpunt van het seizoen. Zijn uithaal eindigde echter op de paal en in de rebound wist Ronaldo ook niet te scoren. Ook Dybala probeerde het nog eens van afstand, maar zijn poging ging net naast.

In het restant van de tweede helft kreeg Juventus nog wel kansen, maar de doelman van Bologna kwam niet meer in de problemen.

Juventus eindigde de wedstrijd wel met tien man. Danilo kwam in de 66ste minuut in het veld en de Braziliaanse verdediger moest het veld in de eerste minuut van de blessuretijd alweer verlaten na twee keer geel.

'Juve' heeft nu vier punten voorsprong op nummer twee Lazio, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld en woensdag in actie komt tegen Atalanta.

Stand bovenin de Serie A

Club Duels-punten
1. Juventus 27-66
2. Lazio 26-62
3. Internazionale 26-57

Ook AC Milan wist zijn eerste wedstrijd sinds de hervatting te winnen. De ploeg van Stefano Piolo was met 4-1 te sterk voor de nummer achttien van de Serie A Lecce.

In het Stadio Via del Mare in Lecce stond het bij het rustsignaal 1-0 voor Milan, dankzij een doelpunt van Samu Castillejo. Na de pauze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Marco Mancosu schoot de bal vanaf elf meter feilloos tegen de touwen.

De bezoekers schakelden vervolgens een tandje bij en binnen een minuut zette Giacomo Bonaventura Milan weer op voorsprong. Ante Rebic en Rafael Leao pikten vervolgens ook nog een doelpunt mee.