Atalanta viert een treffer van Duvan Zapata (l)

Atalanta blijft erop los scoren in Italiaanse Serie A

Atalanta heeft zijn vijfde zege in zes duels geboekt. Op eigen veld in Bergamo, nog maar enkele weken geleden de corona-brandhaard van Europa, versloeg de nummer vier van de Serie A Sassuolo met 4-1.

Atalanta, waar Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis stonden, had het in het begin lastig met het bescheiden Sassuolo, de nummer twaalf van de ranglijst. De bezoekers begonnen uitstekend (drie kansen in de eerste vijf minuten), maar binnen 20 minuten stelde de productiefste Serie A-ploeg orde op zaken. Qua doelcijfers (74-35) is Atalanta alle andere ploegen de baas.

Berat Djimsiti tikte de 1-0 binnen, Duvan Zapata kopte van dichtbij de 2-0 langs doelman Andrea Consigli en de 3-0 kreeg Atalanta in de schoot geworpen door een eigen doelpunt van Mehdi Bourabia. Tussendoor werd een goal van Alejandro Gomez afgekeurd en kopte Zapata op de lat.

Winst voor Internazionale

Ook na rust miste Sassuolo een handvol kansen en sloeg Atalanta wel toe via een kopbal van Zapata. In blessuretijd redde Bourabia met een fraaie vrije trap de eer voor Sassuolo.

Later op de avond boekte Internazionale een belangrijke 2-1 zege op Sampdoria. Door de winst behoudt Inter, waar Oranje-international Stefan de Vrij de hele wedstrijd speelde, een voorsprong van zes punten op Atalanta.

Lautaro Martinez en Christian Eriksen vieren de 2-0 van Internazionale

Via fraaie aanvallen zorgden Romelu Lukaku en Lautaro Martinez in de eerste helft al voor een 2-0 voorsprong, waarna voormalig Heerenveen-speler Morten Thorsby er nog 2-1 van maakte.

Internazionale gaf echter de controle over de wedstrijd niet meer uit handen, waardoor het de zeventiende zege van het seizoen boekte.