Raheem Sterling (l) viert zijn treffer tegen Arsenal met ploeggenoot Riyad Mahrez

Manchester City begint na coronastop met ruime zege op Arsenal

Manchester City heeft zijn eerste wedstrijd na de coronastop gewonnen. Nadat de Premier League honderd dagen had stilgelegen vanwege de pandemie, won City op eigen veld met 3-0 van Arsenal. Daardoor moet Liverpool nog minstens een week wachten voordat het de eerste titel in dertig jaar definitief te pakken heeft.

Bij puntenverlies van Manchester City tegen Arsenal, had Liverpool het kampioenschap komende zondag veilig kunnen stellen. Maar de ploeg van Pep Guardiola kende op eigen veld weinig problemen met de Londense formatie. Arsenal-invaller David Luiz speelde daarbij een dramatische hoofdrol.

Luiz was na 24 minuten in het veld gekomen voor de geblesseerde Pablo Marí. In de blessuretijd van de eerste helft leidde de Braziliaan met een knullige fout de 1-0 in. Hij verwerkte een diepe bal van Kevin De Bruyne slecht, waarna Raheem Sterling van dichtbij kiezelhard raak schoot.

Kort na rust liet Luiz zich verrassen door Riyad Mahrez, waarna de Luiz aan de noodrem trok. De Braziliaan veroorzaakte daarmee een strafschop, kreeg rood en vanaf de stip maakte De Bruyne er 2-0 van.

Scheidsrechter Anthony Taylor geeft David Luiz een rode kaart

Het duel kende daarna weinig hoogtepunten meer, maar kreeg wel een vervelend slot. City-verdediger Eric García kwam ongelukkig in botsing met zijn eigen doelman Ederson. García werd na een blessurebehandeling van tien minuten met de brancard van het veld gedragen.

In de vele minuten blessuretijd die er daarna nog bijkwamen zorgde City-talent Phil Foden nog voor de 3-0 eindstand. Door de zege verstevigde City de tweede plaats. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt, met nog 9 wedstrijden te gaan, 22 punten.

Arsenal-speler Pierre-Emerick Aubameyang knielt, net als alle andere spelers, om een statement te maken tegen racisme

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het coronavirus. Daarnaast spelen alle teams deze week met 'Black Lives Matter' achter op de wedstrijdshirts, om aandacht te vragen voor de strijd tegen racisme. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die door politiegeweld om het leven kwam.