Robert Lewandowski maakt na rust zijn 45ste doelpunt van het seizoen
NOS Voetbal

Bayern bereikt bekerfinale en houdt zicht op succes op drie fronten

Bayern München blijft zicht houden op succes op drie fronten. De grootmacht uit Beieren bereikte woensdagavond de finale van de Duitse beker, via een 2-1 zege op Eintracht Frankfurt.

Bayern strijdt daardoor nog op alle fronten mee om de hoofdprijzen. De landstitel is bijna binnen en de club geldt als een van de topfavorieten voor het winnen van de Champions League. In het seizoen 2012/2013 slaagde Bayern München er ook al eens in de 'treble' te winnen.

Halverwege de halve finale tegen Eintracht Frankfurt stond het 1-0, wat een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen tussen beide teams was. Bayern rijgt de zeges momenteel op imponerende wijze aaneen, waar Frankfurt presteert als een echte middenmoter; dan wordt er gewonnen, dan weer verloren. Dat verschil in vorm was terug te zien op het veld.

Misser Lewandowski

De thuisploeg creëerde verschillende mogelijkheden, maar het schortte aan de afronding. Robert Lewandowski tekende opvallenderwijs voor de grootste misser. De Poolse spits scoort er dit seizoen lustig op los, maar maaide in de twaalfde minuut met een open doel voor zich langs een lage voorzet.

Twee minuten na de misser van Lewandowski zorgde Ivan Perisic alsnog voor de verdiende voorsprong. De Kroaat kopte een voorzet van Thomas Müller binnen voor de 1-0. Müller gaf dit seizoen al 24 assists in 42 wedstrijden.

  • ANP
    Bayern München deed de warming-up met een antiracismeboodschap op het shirt
  • ANP
    Ook Eintracht Frankfurt maakte een statement tegen racisme

In de tweede helft kwam Eintracht Frankfurt een stuk beter voor de dag en twintig minuten voor tijd maakten de bezoekers zelfs gelijk. Invaller Danny da Costa schoot de 1-1 achter Manuel Neuer, op aangeven van de speler die drie minuten eerder samen met hem het veld had betreden, Daichi Kamada.

Lewandowski scoort alsnog

Niet veel later was de voorsprong van de titelverdediger uit München echter in ere hersteld. De goal van Lewandowski werd in eerste instantie afgekeurd, maar na ingrijpen van de VAR kreeg de 31-jarige goalgetter alsnog zijn 45ste doelpunt van het seizoen op zijn naam: 2-1.

Frankfurt probeerde mede met het inbrengen van Bas Dost nog wat te forceren, maar slaagde er niet meer in te scoren.

Bayern neemt het in de finale op tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Leverkusen maakte dinsdag een einde aan het bekersprookje van de amateurs van Saarbrücken, door de ploeg die uitkomt op het vierde Duitse niveau met 3-0 te verslaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl