Peter Bosz

Opmars Bosz gestuit door het Wolfsburg van chagrijnige Weghorst

Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om door te klimmen naar de derde plaats van de Bundesliga. Zijn ploeg verloor thuis met 1-4 van VfL Wolfsburg.

Bij winst was Leverkusen zelfs op een punt gekomen van nummer twee Borussia Dortmund, dat eerder op de avond de topper tegen koploper Bayern München (0-1) verloor.

Gelijkspel Gladbach gunstig voor Bosz

Leverkusen, dat zijn beide duels na de herstart van de competitie op indrukwekkende wijze won, staat nu op de gedeelde vierde plaats, omdat Borussia Mönchengladbach met 0-0 gelijkspeelde bij Werder Bremen.

Stand Bundesliga bovenin

FC Bayern München 28-64 (81-28)
Borussia Dortmund 28-57 (74-34)
RB Leipzig 27-54 (68-27)
Borussia Mönchengladbach 28-53 (53-34)
Bayer 04 Leverkusen 28-53 (53-36)

Leverkusen liet maar weinig zien in het duel en zag Wolfsburg vlak voor de pauze via Marin Pongracic op voorsprong komen. Tot afgrijzen van Bosz liep de achterstand na rust in snel tempo op. Binnen elf minuten kwam Wolfsburg op 0-4 via goals van Maximilian Arnold, Renato Steffen en nogmaals Pongracic. Julian Baumgartlinger redde de eer van de thuisploeg.

Bosz legde zich snel neer bij de ruime nederlaag. "Op alle gebieden was het slecht. Wolfsburg voetbalde veel beter dan wij. Daarom kan ik hier wel mee leven. Ook met maar twee dagen rust hadden we het nog beter moeten doen dan nu."