Joshua Kimmich heeft Bayern vlak voor rust op 0-1 gezet in Dortmund

Bayern zet reuzenstap richting titel in 'vol stadion' van rivaal Dortmund

Bayern München heeft in de Duitse Bundesliga een grote stap gezet op weg naar zijn achtste landstitel op rij.

In een teleurstellende topper in Dortmund won de koploper verdiend met 1-0 van nummer twee Borussia Dortmund, dat nu zeven punten achterstand heeft. Er staan nog zes duels op het programma.

"Het zal heel, heel moeilijk worden", toonde Dortmund-coach Lucien Favre zich na de wedstrijd realistisch over de titelkansen van zijn ploeg. "Gruwelijk moeilijk zelfs."

Bekijk hieronder een fotoserie van de wedstrijd.

Bayern had Borussia in München met 4-0 geklopt en was ook nu de betere ploeg. Dortmund-keeper Roman Bürki redde op uithalen van Kingsley Coman en Leon Goretzka en kreeg op de lijn hulp van Lukasz Piszczek bij een inzet van Serge Gnabry.

Vlak voor rust was het raak: Joshua Kimmich scoorde met een magnifieke lob. "Ik was het niet van plan, maar het was misschien wel de mooiste goal van mijn leven", zei de speler van Bayern er zelf over. "En ook nog eens belangrijk."

Het machteloze Dortmund kreeg na rust twee kansjes, maar verder controleerde Bayern het duel. In de slotfase raakte Robert Lewandowski nog de paal. De doelpuntenmachine van Dortmund, Erling Haaland, viel geblesseerd uit.

Geluid van een vol stadion

Dortmund-Bayern was de eerste wedstrijd die televisiekijkers konden aanschouwen met het geluid van een vol stadion. Juichen, zingen, morren en fluiten, een Duitse technicus liet het allemaal net echt klinken.

Duits voetbal nu ook te zien met geluid van vol stadion

Het stadiongeluid werd goed ontvangen op social media, dat bol stond van de enthousiaste berichten. Er waren echter ook mensen die te veel op het geluid letten en daardoor vergaten de wedstrijd te volgen.