José Mourinho
NOS Voetbal

Mourinho door het stof na training in het park en overtreden coronaregels

Tottenham Hotspur-trainer José Mourinho heeft in Britse media zijn excuses aangeboden nadat hij in een Londens park was gesignaleerd terwijl hij met drie spelers aan het trainen was.

Mourinho was in het park met middenvelder Tanguy Ndombele, terwijl verdedigers Davinson Sánchez en Ryan Sessegnon er samen aan het hardlopen waren. Daarvan verschenen beelden op sociale media. Rechtsback Serge Aurier postte zelf een video op zijn kanalen dat hij aan het sporten was.

"Ik accepteer dat mijn acties niet in overeenstemming waren met het protocol van de overheid en dat we alleen contact moeten hebben met mensen die deel uit maken van het eigen huishouden", reageerde Mourinho bij de BBC.

Tottenham zegt met de betrokkenen gesproken te hebben en heeft iedereen er nogmaals op gewezen dat de regels gerespecteerd moeten worden. Ook de Londense burgemeester Sadiq Khan reageerde op het voorval. Hij zei bij de Britse omroep dat Tottenham een voorbeeldfunctie heeft en zich daar van bewust moet zijn.

In Groot-Brittannië geldt eenzelfde soort lockdown als in Nederland; mensen mogen naar buiten maar alleen voor hoognodige zaken en een frisse neus. Ook moeten ze afstand houden en is samenscholing verboden.

In Groot-Brittannië zijn er ruim zevenduizend doden geteld als gevolg van het coronavirus. De Premier League ligt sinds maart stil vanwege de coronapandemie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl