Hockeycoach Michel van den Heuvel
NOS Sport

Van den Heuvel na uitgestelde Spelen Tokio coach Belgische hockeymannen

Michel van den Heuvel zal volgend jaar zomer, na afloop van de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio, Shane McLeod opvolgen als coach van de Belgische mannenhockeyploeg. België is de regerend Europees- en wereldkampioen.

De 55-jarige Van den Heuvel, de huidige assistent van McLeod en coach van de mannen van Bloemendaal, had eerder al een akkoord bereikt met de Belgische bond om de functie van de Nieuw-Zeelander eind dit jaar over te nemen. Maar daar is door de coronacrisis verandering in gekomen.

McLeod had na de Spelen een sabbatical gepland, maar nu die met een jaar zijn uitgesteld, is de situatie opnieuw tegen het licht gehouden. Afgesproken is dat McLeod zijn klus afmaakt en daarna plaatsmaakt voor Van den Heuvel, die de Red Lions tot en met de Spelen van 2024 in Parijs onder zijn hoede zal hebben.

Van den Heuvel is eerder al bondscoach geweest van de Oranje-mannen, met wie de Eindhovenaar EK-brons won in 2009 en WK-brons in 2010, en de mannenploeg van Pakistan. Sinds eind 2015 is hij assistent bij de Belgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl