Michel van den Heuvel wordt in 2014 kampioen met Oranje Zwart
NOS Sport

Van den Heuvel gaat Belgische hockeymannen bijstaan

Na Marc Lammers en Jeroen Delmee heeft de Belgische nationele hockeyploeg weer een Nederlander opgenomen in de technische staf. Michel van den Heuvel gaat in de voorbeiding op de Olympische Spelen in Rio bondscoach Shane McLeod bijstaan.

Van den Heuvel is momenteel coach van de mannen van Oranje Zwart, waarmee hij de afgelopen twee seizoenen landskampioen werd. Ook leidde hij zijn ploeg in 2015 naar de winst in de Euro Hockey League.

Eerder was de 51-jarige Van de Heuvel bondscoach van zowel Nederland als Pakistan. Van 2008 tot 2010 stond hij, zonder grote successen te behalen, aan het roer van de Nederlandse mannenploeg. Meteen daarna vertrok de Brabander naar Pakistan, waar hij in 2012 werd ontslagen wegens contractbreuk.

Duobaan

In België gaat Van den Heuvel nu op consultancy basis samenwerken met de Nieuw Zeelander McLeod en zijn Belgische assistent Philippe Goldberg. Ze moeten de ploeg na een tegenvallend EK in Londen (de Belgen haalden onder leiding van Delmee de halve finales niet) klaarstomen voor Rio. Hij blijft ook coach van Oranje Zwart.

Eind deze maand reist de Belgische selectie, met Van den Heuvel, naar het Indische Raipur voor de finale van de World League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl