Hearts-voorzitter Ann Budge op de tribune tijdens de Schotse bekerfinale van vorig jaar tegen Celtic
NOS Voetbal

Eigenaresse Heart of Midlothian neemt maatregelen: salarissen halveren

De Schotse voetbalclub Heart of Midlothian gaat de salarissen van alle spelers, de technische staf en het overig personeel met ingang van komende maand halveren.

Volgens eigenaresse Ann Budge is de maatregel nodig om het hoofd boven water te houden nu er voorlopig niet kan worden gevoetbald als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.

"Het ziet ernaar uit dat de Schotse competitie pas op zijn vroegst in juli of begin augustus kan worden hervat", schrijft Budge in een verklaring. "Zolang het voetbal stilligt, hebben we geen inkomsten. Ik zal er alles aan moeten doen om onze club veilig te houden, ook op financieel gebied."

De Hearts-eigenaresse zegt dat het besluit niet makkelijk is geweest, maar dat er voor de toekomst van de club geen andere uitweg is dan iedereen te vragen de helft van het salaris in te leveren zolang de crisis voortduurt.

Medewerkers die door de ingreep onder het minimuminkomen dreigen te komen, worden ontzien. Wie het niet eens is met de maatregel, mag vertrekken, aldus Budge.

Heart of Midlothian is de hekkensluiter in het Premiership, het hoogste niveau in Schotland. Bij de club staat onder anderen de Kosovaarse aanvaller Donis Avdijaj onder contract, die eerder bij Roda JC en Willem II speelde.

Ook problemen Nederlandse clubs

Ook Nederlandse voetbalclubs komen in financiële problemen doordat de competitie is stilgelegd vanwege het coronavirus.

Zo hebben onder meer RKC Waalwijk, Willem II, FC Den Bosch, De Graafschap, Go Ahead Eagles en NAC Breda werktijdverkorting en WW aangevraagd voor spelers en personeelsleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl