NOS Voetbal

RKC vraagt werktijdverkorting en WW aan: 'Vrees niet voor onze toekomst'

Van Mosselveld over hervatting eredivisie: 'Gekoppeld aan beslissing over EK'

RKC Waalwijk heeft voor alle spelers en overige personeelsleden van de club werktijdverkorting en WW aangevraagd. Bedrijven kunnen daar aanspraak op doen in verband met de coronacrisis.

Alle werknemers van RKC zitten thuis, nadat de regering Rutte zondag had verordonneerd sportaccommodaties en trainingsfaciliteiten tot zeker 6 april dicht te houden. Tot die tijd worden ook geen competitiewedstrijden gespeeld.

"De voetballers kunnen niet trainen en dus hun werk niet uitvoeren. Dat geldt ook voor de trainers", zegt Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC.

Meer clubs nemen maatregelen

"De meeste afdelingen van de club staan in het teken van de eerstvolgende wedstrijd. Die is er voorlopig niet en niemand weet wanneer die zal zijn. We hebben de aanvraag daarom gedaan voor het volledige personeelsbestand."

De club uit Waalwijk is bepaald niet de enige die maatregelen treft. Ook Willem II, FC Den Bosch, De Graafschap en Go Ahead Eagles hebben werktijdverkorting en WW aangevraagd voor spelers en personeelsleden.

Met nog acht wedstrijden te gaan staat RKC onderaan in de eredivisie

Voor hekkensluiter RKC resteren in principe nog acht competitiewedstrijden. Het is nog onduidelijk óf en wanneer deze kunnen worden gespeeld. Mogelijk wordt het restant van de eredivisie - of eventueel een deel daarvan - zonder publiek afgewerkt.

In dat geval loopt RKC volgens Van Mosselveld 50.000 tot 70.000 euro per thuiswedstrijd mis. Die schade bestaat vooral uit misgelopen inkomsten uit kaartverkoop en horeca.

Toekomst

Van Mosselveld vreest desondanks niet voor het voortbestaan van RKC. "We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we er financieel behoorlijk goed op staan. Voor onze toekomst vrees ik absoluut niet."

"Ik kan me wel voorstellen dat er clubs in de problemen gaan komen of in de problemen zijn. Laten we hopen dat deze vervelende situatie er niet voor gaat zorgen dat we clubs verliezen in het betaald voetbal", aldus Van Mosselveld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl