Steven Bergwijn schreeuwt het uit na zijn goal
NOS Voetbal

Bergwijn in voetsporen Van der Vaart, maar dat mag Tottenham niet baten

Het is Steven Bergwijn opnieuw gelukt om in een thuiswedstrijd voor Tottenham Hotspur te scoren. Het mocht de Londense topclub echter niet baten. Tegenstander Wolverhampton Wanderers dwong de Spurs tot een knieval: 2-3.

De in de winter van PSV overgekomen Bergwijn kreeg in de dertiende minuut de bal pardoes voor de voeten, nadat een schot van Dele Alli door de doelman was gekeerd. Bergwijn kon de rebound vervolgens simpel verzilveren.

Bergwijn is pas de derde Spurs-speler die in zijn eerste twee competitiewedstrijden in eigen huis beide keren weet te scoren. Rafael van der Vaart (in 2010) en Jermain Defoe (in 2004) gingen hem voor.

Steven Bergwijn (r) kan simpel scoren via een rebound

Wat de prestatie van Bergwijn nog opmerkelijker maakt: hij heeft maar twee schoten nodig gehad om tot die twee goals te komen. De fans van Spurs verkozen zijn eerste doelpunt, een volley thuis tegen Manchester City, als doelpunt van de maand februari.

Nadat Matt Doherty Wolverhampton binnen een kwartier op gelijke hoogte had gebracht, zorgde Serge Aurier op slag van rust voor een nieuwe voorsprong voor de thuisploeg.

Maar na goals van Diogo Jota en Raúl Jiménez ging de winst naar de bezoekers. Wolverhampton passeert Tottenham op de ranglijst en is de nieuwe nummer zes in de Premier League.

Manchester United ontsnapt

Manchester United leek in de laatste minuut te gaan verliezen op bezoek bij Everton. De fans op Goodison Park schreeuwden het uit na een goal van Dominic Calvert-Lewin, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef daarom 1-1.

Everton-trainer Carlo Ancelotti was buiten zinnen en kreeg na afloop van het duel nog een rode kaart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl