Ismaïla Sarr is blij met zijn doelpunt tegen Liverpool

Laagvlieger Watford bezorgt Liverpool eerste nederlaag van het seizoen

Liverpool heeft voor het eerst in 44 competitieduels een nederlaag geleden. Watford, de nummer negentien van de Premier League was met 3-0 te sterk voor de koploper.

Het was een uitermate zwakke wedstrijd van Liverpool in Watford. De thuisploeg verdedigde compact en had met Gerard Deulofeu een aanvaller waar de Liverpool-defensie geen greep op kreeg. Toen Deulofeu zijn knie verdraaide na een stevige duw van Virgil van Dijk en van het veld moest, leken de kansen te keren.

Liverpool kende een korte opleving na rust, maar daarna sloeg Watford keihard toe via Ismaïla Sarr (twee keer) en Troy Deeney. Een fraaie volley van Adam Lallana op de paal was het enige wapenfeit van Liverpool.

Moeizame periode voor Liverpool

Liverpool heeft het de laatste wedstrijden lastig. In de Champions League verloor de ploeg, met onder anderen Van Dijk en Georginio Wijnaldum in de gelederen, op 18 februari van Atlético Madrid. Zes dagen later werd ternauwernood een nederlaag voorkomen tegen West Ham United (3-2).

Jürgen Klopp moest het ook tegen Watford nog doen zonder zijn geblesseerde aanvoerder Jordan Henderson. De middenvelder is herstellende van een hamstringblessure, die hij opliep tegen Atlético.

Ondanks de nederlaag komt het kampioenschap nog niet in gevaar. Liverpool heeft een voorsprong van 22 punten op nummer twee Manchester City, dat nog een wedstrijd minder gespeeld heeft.

Olivier Giroud baalt na een gemiste kans

Chelsea heeft ook averij opgelopen in de Premier League. Tegen Bournemouth stond de nummer vier lang met 2-1 achter. Vijf minuten voor tijd maakte Marcos Alonso 2-2.

Midweeks werd de ploeg van trainer Frank Lampard in eigen huis afgeschminkt door Bayern München (0-3). Chelsea eindigde dat duel bovendien met tien man na een rode kaart voor Alonso.

Tegen Bournemouth, waar Nathan Aké negentig minuten in het veld stond, had de Spanjaard iets goed te maken en bracht Chelsea na een half uur op 0-1, nadat Olivier Giroud de lat had geraakt met een hakbal.

Na rust draaide Bournemouth het duel in drie minuten om via goals van Jefferson Lerma en Joshua King. Het laatste woord was echter aan Alonso, die met het hoofd een punt redde voor Chelsea.