Georginio Wijnaldum viert de openingstreffer tegen West Ham United

Liverpool wint moeizaam van West Ham en komt op vier zeges van de titel

Liverpool heeft zijn 26ste zege van het Premier League-seizoen geboekt. Tegen degradatiekandidaat West Ham United ging het niet vanzelf, maar dankzij de 3-2 zege is de ploeg van trainer Jürgen Klopp nog maar vier zeges verwijderd van de landstitel.

Als de koploper en nummer twee Manchester City al hun duels blijven winnen, kan Liverpool op 21 maart thuis tegen Crystal Palace de eerste landstitel sinds 1990 vieren.

Wijnaldum opent score

West Ham United kent een teleurstellend seizoen en vecht als nummer achttien van de Premier League tegen degradatie. Van een walk-over op Anfield was echter allerminst sprake.

Binnen een kwartier stond het al 1-1. Georginio Wijnaldum opende na negen minuten de score met een bijzonder fraaie kopbal uit een voorzet van Trent Alexander-Arnold.

De kopstoot van Issa Diop drie minuten later was niet minder fraai. De Franse centrumverdediger kopte uit een hoekschop knap in de verre hoek.

West Ham verkocht zijn huid duur en kwam er af en toe zelf ook gevaarlijk uit. Bij een van die uitvallen, tien minuten na rust, zorgde invaller Pablo Fornals zelfs voor 1-2.

Pablo Fornals kan zijn ogen nauwelijks geloven na de 2-1 op Anfield tegen Liverpool

Liverpool ging op zoek naar de gelijkmaker, maar miste daarbij overtuiging. Net toen de supporters van West Ham begonnen te geloven in een stunt ging doelman Lukasz Fabianski gruwelijk in de fout.

Andy Robertson vond Mohamed Salah ter hoogte van de penaltystip en Fabianski verkeek zich compleet op het zwakke schot van de Egyptenaar. Tergend langzaam rolde de bal door de benen van de Poolse doelman en over de lijn.

Liverpool kreeg daarna kansen via Salah en Roberto Firmino. Ook West Ham, dat woensdag bij Manchester City (2-0 nederlaag) geen enkel schot op doel loste, verstopte zich niet.

Zo was invaller Sébastien Haller met een schuiver dicht bij de 3-2, maar dit keer redde doelman Alisson bekwaam.

Mané zorgt voor opluchting

Tien minuten voor tijd zorgde Sadio Mané toch voor de verlossing. De Senegalees stond op de juiste plek, nadat Alexander-Arnold de bal voor het doel had gelepeld.

Vijf minuten voor tijd leek Mané zelfs nog voor een ruime zege te zorgen, maar dit keer stond hij buitenspel.

Georginio Wijnaldum en Sadio Mané vieren de 3-2 tegen West Ham United

Liverpool won dit seizoen alle competitieduels, op een na. Op 20 oktober speelde het 1-1 tegen Manchester United op Old Trafford. Op Anfield is het nu al 21 competitieduels ongenaakbaar.

Door die verbluffende resultaten weten coach Jürgen Klopp en zijn spelers dat ze op 21 maart thuis tegen Crystal Palace al de landstitel kunnen grijpen. Maar het zou ook eerder kunnen, als eerste achtervolger Manchester City in zijn komende duels averij oploopt.

Gezien het zware programma van de nummer twee (met de derby van Manchester) behoort een scenario van een kampioensduel op het veld van stadgenoot Everton eveneens tot de mogelijkheden.