VVV-Venlo pakt de volle buit in Groningen

Bekijk de samenvatting van FC Groningen-VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft zijn ongeslagen reeks van vijf duels een vervolg gegeven. Op bezoek bij FC Groningen won het dankzij een laat doelpunt met 1-0.

Groningen liet voor de rust vier kansen onbenut: Joel Asoro schoot na twee prachtige voorzetten van Bart van Hintum naast, Daishawn Redan schoot de bal recht op de keeper af en Ramon Lundqvist miste van dichtbij. Aan de andere kant was aanvaller Oussama Darfalou gevaarlijk, maar ook hij wist niet te scoren.

Groningen slaagde er ook na rust niet in de Limburgse muur te slechten. En na een foute inschatting van doelman Sergio Padt bij een lange en diepe bal kon Darfalou de bal nu wel zomaar in een leeg doel koppen.

VVV nog ongeslagen in 2020

Zo deed VVV goede zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit Venlo is nog altijd ongeslagen in 2020. Het elftal van trainer Hans de Koning is gestegen naar de veertiende plaats en heeft 9 punten meer dan ADO Den Haag, dat op de zeventiende en voorlaatste plaats staat.

Groningen, dat de laatste drie thuisduels won, blijft na het verlies tegen VVV op de achtste plaats staan.

Bekijk hieronder de reacties van Groningen-trainer Danny Buijs, de balende keeper Sergio Padt en VVV-aanvoerder Danny Post:

Groningen-doelman Padt na fout bij tegengoal: 'Ik baal enorm'