Hoofdrol VAR in tiende zege Feyenoord onder Advocaat

Bekijk de samenvatting van Feyenoord-Fortuna Sittard

Feyenoord heeft zijn tiende eredivisiezege geboekt onder trainer Dick Advocaat. Makkelijk ging het echter niet tegen Fortuna Sittard: 2-1.

Lang stond het 0-0 in De Kuip. Er was ook niet veel te beleven, totdat de videoscheidsrechter een hoofdrol voor zichzelf opeiste. Eerst riep hij arbiter Bas Nijhuis bij de monitor om een duw te bekijken van Lazaros Rota, waarvoor Nijhuis wonderwel naar de stip wees.

Berghuis benutte de buitenkans; de achtste penalty dit seizoen voor Feyenoord, meer dan welke andere club dan ook. Fortuna incasseert op zijn beurt de meeste strafschoppen dit seizoen; eveneens acht.

Bas Nijhuis

Daarna leek het alsof er een goedmaker moest komen, want Fortuna kreeg nog geen elf minuten later ook een penalty. Ook hier leek er in eerste instantie niet veel aan de hand, maar de VAR riep Nijhuis naar de kant omdat Feyenoord-doelman Justin Bijlow niet de bal maar Fortuna-aanvaller Felix Passlack raakte.

Mark Diemers bleef koel vanaf elf meter en het stond weer gelijk.

Bozenik bepaalde uiteindelijk de eindstand op 2-1 door na een handvol missers in de 71ste minuut een kans met zijn knie te benutten.