Lionel Messi viert zijn eerste treffer tegen Eibar
NOS VoetbalAangepast

Vier goals Messi en verlies Real leveren Barcelona koppositie op

Vier doelpunten van Lionel Messi hebben Barcelona een eenvoudige thuiszege opgeleverd tegen Eibar: 5-0. Die overwinning leverde Barcelona ook de koppositie op, omdat Real Madrid later op de avond met 1-0 verloor bij Levante.

Messi had al een paar wedstrijden het net niet gevonden, maar de Argentijnse superster liet tegen Eibar zien dat hij het scoren zeker nog niet verleerd is.

Laagvlieger Eibar startte aardig en zag al vroeg een doelpunt afgekeurd worden, maar daarna was het de beurt aan Messi. Hij scoorde drie keer in de eerste helft, waarvan zijn eerste de fraaiste was door de fantastische dribbel waarmee hij door de verdediging van Eibar kronkelde.

De 2-0 volgde uit een mooie aanval, waarna hij bij de 3-0 de kans schonk aan Antoine Griezmann. De Fransman maaide echter over de bal heen en de bal belandde via een verdediger voor de voeten van Messi, die zijn hattrick vol maakte.

Na rust zag Eibar opnieuw een doelpunt afgekeurd worden en Barça zelfs twee. In de slotminuten van de wedstrijd maakte Messi er 4-0 van, voordat Arthur de eindstand op het bord zette.

Noodaankoop Braithwaite laat zich zien

Bij de laatste twee doelpunten speelde Martin Braithwaite een hoofdrol. De Deen, die afgelopen week werd gehaald als vervanger voor de geblesseerde Ousmane Dembélé, mocht met nog twintig minuten te gaan zijn debuut voor Barcelona maken.

Hij gaf de assist voor de 4-0 van Messi en kon daarna bijna zijn eerste treffer voor Barcelona vieren. Zijn schot werd echter gekeerd, maar uit de rebound scoorde Arthur.

Frenkie de Jong begon op de bank bij Barcelona en kwam na een uur spelen het veld in voor Sergio Busquets.

Levante klopt na Barcelona ook Real Madrid

Levante wist dit seizoen thuis Barça al te verslaan en was Real vorig seizoen in Madrid de baas. En ook dit keer bleek de middenmoter een taaie tegenstander.

De eerste kansjes waren voor Real, maar het lukte de ploeg niet het verschil te maken. Namens de thuisploeg was Enis Bardhi dicht bij de openingstreffer, maar José Luis Morales ontpopte zich uiteindelijk als matchwinner.

De 32-jarige Madrileen, ooit afgetest door Real, volleyde de bal in de 79ste minuut uit een lastige hoek snoeihard over keeper Thibaut Courtois heen.

Kopzorgen voor Real-trainer Zinedine Zidane

Real verloor niet alleen de wedstrijd en de koppositie bij Levante, maar lijkt zich ook zorgen te moeten maken over Eden Hazard. De Belg, net teruggekeerd van een blessure, moest in de tweede helft van het veld en leek opnieuw last te hebben van zijn enkel.

Volgende week zondagavond staat El Clásico op het programma. Dan gaat Barcelona op bezoek bij Real Madrid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl