EPA
NOS Voetbal

Na onbeantwoorde flirt met Tadic trekt Barça spits Braithwaite aan

FC Barcelona heeft een aanvallende versterking binnen. De Catalanen nemen per direct Martin Braithwaite voor achttien miljoen euro over van Leganés.

De winterse transferperiode zit erop, maar Barça heeft van de Spaanse voetbalbond permissie gekregen om toch iemand aan te trekken. Als een club in Spanje middels een medisch attest kan aantonen voor minimaal vijf maanden niet te kunnen beschikken over een speler, mag er ook na het sluiten van de markt iemand worden gehaald.

Dat is het geval met flankspeler Ousmane Dembélé, die zeker een halfjaar aan de kant staat. Ook spits Luis Suárez staat maanden buitenspel.

Ook Ajacied Tadic in beeld

Barcelona was daarom druk op zoek naar een aanvallende impuls. Daarbij viel ook de naam van Dusan Tadic, maar de aanvoerder van Ajax bleef, net als Ángel Rodriguez van Europa League-opponent Getafe, ondanks de interesse op zijn plek.

Bekijk in de video hieronder hoe Tadic op de vlakte bleef toen hij werd gevraagd naar de interesse van Barcelona.

Als het gaat over Barcelona is Tadic oostindisch doof: 'Sorry?'

Braithwaite is dus de nieuwe man. Hij beschikte bij Leganés over een vaste afkoopsom en tekent tot juli 2024. In zijn contract heeft Barcelona een transferclausule van driehonderd miljoen euro laten opnemen.

De 28-jarige Deen maakte dit seizoen zes goals in 24 competitieduels in Spanje. Daarvoor speelde hij onder meer voor Middlesbrough en Girondins Bordeaux. In het nationale team kwam hij tot zeven goals in 39 interlands.

Braithwaite is voor Barcelona niet inzetbaar in de Champions League. In de competitie kan hij zaterdag zijn debuut maken in de thuiswedstrijd tegen Eibar.

Leganés baalt

Leganés baalt, omdat het plots zonder spits zit en de transferperiode al is afgelopen. De club heeft aan de bond toestemming gevraagd om ook buiten de periode een speler aan te trekken.

Leganés kent een zwaar seizoen in Spanje en staat momenteel voorlaatste in de competitie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl