ANP
NOS Voetbal

FC Barcelona krijgt groen licht om buiten transferperiode speler te halen

FC Barcelona heeft toestemming gekregen om een nieuwe aanvaller te kopen. Onder anderen Ángel Rodriguez, van Ajax-opponent Getafe, kan rekenen op interesse van de Catalaanse club.

De transfermarkt in Spanje is al een tijdje gesloten, maar vanwege een dispensatieregeling mogen clubs die langdurig geblesseerde spelers hebben ook buiten de transferperiode nog een aankoop doen.

Barcelona kan een beroep doen op die regeling omdat zowel Ousmane Dembélé als Luis Suárez voor langere tijd uitgeschakeld is. De Catalaanse club mag dan wel alleen een speler uit de Spaanse competitie of een speler zonder club aantrekken.

De club van Quique Setién heeft al laten doorschemeren interesse te hebben in Ángel Rodriguez, de spits van Getafe. De 32-jarige spits was afgelopen weekend nog trefzeker in het duel met Barcelona (2-1 winst Barcelona).

AFP
Ángel Rodriguez tijdens de wedstrijd tegen FC Barcelona zaterdag 25 februari

Na die wedstrijd liet Getafe-trainer Jose Bordalas weten ervan overtuigd te zijn dat Rodriguez de nummer drie van La Liga trouw blijft.

"Op dit moment is hij een Getafe-speler. Ik heb de voorzitter gesproken en hij heeft mij laten weten dat er geen nieuws is. We zijn ervan overtuigd dat hij bij ons blijft. Wij hebben nog een hoop om voor te spelen," zei Bordalas tegen de Spaanse krant Marca.

Ajax speelt donderdag 20 februari om 18.55 uur in de Europa League tegen Getafe. Op 27 februari is de return in Amsterdam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl