Peter Bosz en Sérgio Conceição

Benauwde zeges voor Bosz en Weghorst, Rangers herrijst op Ibrox

Trainer Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen een kleine zege geboekt in de knock-outfase van de Europa League. De Duitsers wonnen op eigen veld met 2-1 van FC Porto.

Met Daley Sinkgraven in de basis zat Leverkusen tot de 73ste minuut op rozen na goals van Lucas Alario en Kai Havertz. De Portugese tegengoal van Marulanda Luis Diaz zorgde echter alsnog voor een ietwat beteuterd gezicht bij Bosz en consorten.

Wout Weghorst verschafte zich met VfL Wolfsburg een redelijke uitgangspositie in het treffen met Malmö.

De Duitsers kwamen na rust terug van 0-1 naar 2-1 door een doelpunt van Josip Brekalo en een eigen goal van Isaac Thelin, die Malmö in de 47ste minuut nog op voorsprong had geschoten met een penalty.

Wout Weghorst baalt tijdens Wolfsburg-Malmö

Net als Wolfsburg kwam ook Rangers terug van een achterstand. De Schotten zagen tegen Sporting Braga na 59 minuten een 0-2 stand op het scorebord van het Ibrox Stadium staan.

Binnen een kwartier keerde Rangers het tij dankzij een goal van Joe Aribo en twee doelpunten van de Roemeen Ianis Hagi, wiens vader Gheorghe 125 interlands speelde voor Roemenië en furore maakte bij onder andere Steaua Boekarest, Real Madrid, FC Barcelona en Galatasaray.

Wolverhampton Wanderers staat al met anderhalf been in de achtste finales. De Engelsen legden Espanyol met 4-0 op de pijnbank. Arsenal pakte in de slotfase alsnog de winst bij Olympiakos dankzij een intikker van Alexandre Lacazette.