Personeel van het cruiseschip helpt passagiers met hun bagage.
NOS Nieuws

Vier van de vijf Nederlandse cruiseschippassagiers weg uit Japan

Vier van de vijf Nederlandse passagiers die op het cruiseschip Diamond Princess zaten, hebben Japan verlaten. Ze mochten vertrekken, omdat ze zijn getest op het coronavirus en niet besmet bleken, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Afgelopen nacht zijn zij op het vliegtuig gestapt. De vijfde passagier vertrekt binnenkort met zijn partner richting Duitsland.

De terugreis moeten zij zelf regelen, samen met hun reisorganisatie. Eenmaal in Nederland zal de GGD contact met hen opnemen "om eventuele vragen door te spreken". De toeristen worden gemonitord op eventuele ziekteverschijnselen en hoeven niet in quarantaine. Het is niet bekend wanneer zij precies aankomen.

Van boord

Sinds begin februari ligt het schip voor anker in de Japanse stad Yokohama. Er zijn volgens laatste cijfers 621 opvarenden besmet met het coronavirus. Eerder deze week gingen al ruim 300 Amerikanen van boord en gisteren zijn zo'n 500 passagiers van de Diamond Princess gehaald, onder wie de Nederlanders. Ook vandaag mogen weer mensen van boord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl