Kevin De Bruyne viert zijn 2-0 voor Manchester City
NOS Voetbal

De Bruyne loodst City met goal en assist langs West Ham

Manchester City heeft in de Premier League de inhaalwedstrijd tegen West Ham United met 2-0 gewonnen. De nummer twee van de competitie staat daardoor na 26 speelronden vier punten los van nummer drie Leicester City. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt nog altijd 22 punten.

Rodrigo kopte de thuisclub na een half uur op voorsprong na een scherpe corner van Kevin De Bruyne. Het betekende voor de Belg alweer zijn zestiende assist van het seizoen en daarmee staat hij in de Engelse competitie ruim voor de nummer twee Trent Alexander-Arnold (tien).

De Bruyne zorgde in de 62ste minuut zelf voor de 2-0 door een goedlopende aanval stak af te ronden met een schot in de korte hoek.

Afgelast door storm Ciara

De wedstrijd tussen City en West Ham stond aanvankelijk zondag 9 februari op het programma, maar werd afgelast vanwege de storm Ciara. Door de volle speelkalender van City moest het duel vervolgens op een ongewoon moment - tijdens een speelronde van de Champions League - worden ingehaald.

Het was voor Manchester City ook de eerste wedstrijd na de door de UEFA opgelegde straf. De Europese voetbalbond maakte vrijdag bekend dat City twee seizoenen is uitgesloten van deelname aan Europees voetbal.

City zou de UEFA hebben misleid bij het opgeven van de sponsorinkomsten en bovendien de regels van financieel fair play hebben geschonden. De Engelse landskampioen kreeg ook een boete van 30 miljoen euro opgelegd.

City is tegen de straf in beroep gegaan bij het CAS, het internationale sporttribunaal.

Rodrigo (rechts) kopt City voor rust op voorsprong tegen West Ham

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl