Nemanja Matic (links) feliciteert Harry Maguire met diens 0-2 tegen Chelsea
NOS Voetbal

United maakt strijd om CL-tickets spannender na winst op Chelsea

Manchester United heeft op bezoek bij Chelsea een belangrijke zege geboekt met het oog op een Champions League-ticket. United won in Londen met 2-0 en komt op drie punten van de nummer vier.

De bezoekers kwamen op slag van rust op 1-0 na een knappe pass van Aaron Wan-Bissaka en een kopbal in de verre hoek van Anthony Martial.

Na rust kopte verdediger Harry Maguire raak uit een corner van winteraankoop Bruno Fernandes, die kort daarvoor een vrije trap op de paal zag belanden.

Afgekeurde goals Chelsea

Chelsea scoorde twee keer, maar beide treffers werden afgekeurd. Die van Kurt Zouma uit een corner omdat er volgens de VAR een overtreding aan vooraf was gegaan en die van Olivier Giroud (mooie kopbal) omdat de spits net buitenspel stond.

De beste vier van de Premier League plaatsen zich voor de groepsfase van de Champions League. Er bestaat nog een kans dat de nummer vijf ook een startbewijs krijgt als Manchester City door de UEFA voor twee jaar wordt uitgesloten van Europees voetbal.

City zou volgens de Europese voetbalbond de regels van financial fair play hebben geschonden. De club is in beroep gegaan bij sporttribunaal CAS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl