Een dag na Valentijnsdag heeft Antoine Griezmann nog iets te vieren

Barcelona laat Ajax zien hoe het moet tegen Getafe

FC Barcelona heeft uitstekende zaken gedaan in de Spaanse topper tegen Getafe. De Catalanen wonnen met 2-1 van de nummer drie van de Primera División.

Aanstaande donderdag is Getafe de tegenstander van Ajax in de Europa League.

VAR annuleert treffer Getafe

Getafe maakte vorige week veel indruk in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Valencia. In Camp Nou slaagde de vechtersploeg uit Madrid er echter niet in om Barcelona vroeg onder druk te zetten.

Desondanks leek Getafe halverwege de eerste helft op voorsprong te komen via verdediger Allan Nyom. Barcelona doelman Marc-André Ter Stegen moest een rebound toestaan na een corner van Getafe en de vogelvrije Nyom schoof de bal simpel binnen.

De Kameroens international stond echter zo vrij omdat hij eerst Samuel Umtiti omver gekegeld had en dus werd de treffer na consultatie met de VAR geannuleerd.

Barça slaat twee keer toe

Barcelona, met Frenkie de Jong rechts op het middenveld, kwam de schrik snel te boven en sloeg na een half uur toe via Antoine Griezmann.

Lionel Messi zette de Fransman met een snelle voetbeweging vrij voor doelman David Soria en Griezmann maakte het af wet een heerlijk wippertje.

Antoine Griezmann viert zijn openingstreffer met Frenkie de Jong

Vier minuten later verdubbelde Sergi Roberto de marge uit een voorzet van Junior Firpo en daarmee leek Barcelona op rozen te zitten, zeker omdat de thuisploeg in het hele duel meer dan 70 procent balbezit had.

Ángel geeft visitekaartje af

Toch had Barcelona ook na rust moeite om tot kansen te komen tegen het goedgeorganiseerde Getafe, dat zodoende mocht blijven hopen op meer.

Die hoop werd gevoed toen Ángel Rodríguez in het veld kwam voor aanvoerder Jorge Molina, vorige week nog de uitblinker tegen Valencia maar onzichtbaar tegen Barcelona.

Ángel geldt namelijk als de voornaamste kandidaat voor een tussentijdse overstap naar Barcelona, dat onlangs groen licht kreeg van de Spaanse bond om vanwege de zware blessures van Luis Suárez en Ousmane Dembélé een extra speler aan te trekken buiten de transferperiode.

Uitgerekend Ángel maakte na ruim een uur de aansluitingstreffer met een fraaie volley uit een even fraaie voorzet van Jaime Mata.

Doelpuntenmaker Ángel en aangever Jaime Mata na de 2-1 van Getafe

Het was de opmaat naar een zinderende slotfase, waarin Ter Stegen op wonderlijke wijze Ángel van zijn tweede treffer afhield en Griezmann aan de overzijde twee grote kansen om zeep hielp.

Echt grote kansen kreeg Getafe echter niet meer en dus bleef het bij 2-1.

Atlético en Valencia gelijk

Ondanks de nederlaag blijft Getafe de nummer drie van Spanje. Atlético Madrid had namelijk op gelijke hoogte kunnen komen, maar kwam vrijdag niet verder dan een gelijkspel bij Valencia, dat op zijn beurt bij een zege voorbij Atlético was gegaan.

Llorente en Thomas Partey zorgden twee keer voor een voorsprong van Atlético, maar Valencia kwam via Gabriel en Kondogbia twee keer langszij.