Jorge Molina viert een van zijn doelpunten

Ajax is gewaarschuwd: Getafe overtuigend langs Valencia

Getafe heeft de scouts van Ajax reden tot zorg gegeven. De kleine Madrileense club overklaste thuis Valencia (3-0) en verstevigde zo de derde plek in Spanje.

Getafe zette snel en agressief druk op Valencia, dreef de opponent tot wanhoop en had in aanvoerder Jorge Molina de man van de wedstrijd. Het was te danken aan doelman Jaume Domenech dat Valencia niet voor rust al ruim achter stond.

Na rust opende de 37-jarige Molina toch de score uit de rebound en even later maakte hij, na een prachtige pirouette, ook nog 2-0. De vernedering was te veel voor Alessandro Florenzi, die na een harde tackle rood kreeg. Jaime Mata zorgde nog voor 3-0.

Ajax stuit op 20 februari op Getafe in de Europa League.

Atlético Madrid houdt aansluiting met topdrie

Atlético Madrid kwam al snel op voorsprong tegen Granada. Na zes minuten was het raak voor Ángel Correa. Dat bleek later ook het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door deze 1-0 overwinning blijft de Madrileense club in het spoor van Getafe. De nummer vier heeft nu een achterstand van drie punten op de nummer drie.

Zondag komen de nummers een en twee van La Liga in actie. Real Madrid gaat op bezoek bij Osasuna en FC Barcelona speelt een uitwedstrijd tegen Real Betis.