NOS Voetbal

Advocaat weet dat het hard kan stormen in Alkmaar

Advocaat: 'Het wordt een interessante wedstrijd tegen AZ'

Het gaat zondag stormen in Alkmaar. Feyenoord-trainer Dick Advocaat is op de hoogte van de onheilspellende weersverwachting voor die dag, maar hij zal zich in Alkmaar met zijn ploeg ook moeten wapenen tegen de dit seizoen uitstekend voetballende tegenstander AZ.

De nummer twee van de eredivisie is in de ogen van Advocaat niet de favoriet. "Waarom? Wij hebben ook een aardig voetballende ploeg", blikt hij vooruit op de topper in Alkmaar. Overigens won AZ van de laatste zeven thuisontmoetingen met Feyenoord slechts een keer: 4-2 in januari 2016.

Wind

De wind kan zondag in Alkmaar een belangrijke rol spelen. Zeker gezien de voorspelling dat Nederland die dag te maken krijgt met Ciara, een storm met windkracht 9 of zelfs 10 in de kustprovincies. Advocaat, zelf twee keer werkzaam bij AZ, weet hoe hard het kan waaien in Alkmaar.

De Feyenoord-trainer, al tien eredivisieduels ongeslagen met zijn ploeg en opgerukt naar de derde plaats op de ranglijst, hoopt dat de 'geleerden' op tijd een beslissing nemen over het al dan niet doorgaan van het duel.

Dick Advocaat, in de eredivisie ongeslagen met Feyenoord

"We gaan ervan uit dat er gespeeld gaat worden. Het moet goed gemonitord worden. Het gaat ook om het publiek. Dat komt om te genieten. AZ, Feyenoord en de KNVB beseffen dat het om een belangrijke wedstrijd gaat. Je weet dat de storm komt. Dan moet je ook tijdig kunnen beslissen", aldus de ervaren oefenmeester.

Advocaat werd op 30 oktober benoemd in De Kuip als opvolger van Jaap Stam. Onder de Hagenaar maakte de ploeg een complete metamorfose door. Feyenoord reeg de goede resultaten aan elkaar en wordt inmiddels al weer een serieuze kandidaat genoemd voor de tweede plaats.

Interessant

Die positie is momenteel in bezit van AZ. "Die ploeg speelt al een tijd met elkaar en doet het goed. Wij zijn eigenlijk net bezig, maar dit elftal komt eraan. We hebben een aardige reeks neergezet. Ik denk dat het een interessante wedstrijd gaat worden", keek Advocaat vooruit.

De trainer van Feyenoord heeft een fitte selectie tot zijn beschikking. Middenvelder Orkun Kökcü is er weer bij. Hij ontbrak vorige week in het gewonnen thuisduel met FC Emmen. In die wedstrijd schitterde de Turkse nieuweling Oguzhan Özyakup, die na 93 seconden scoorde en daarmee de snelst scorende debutant van Feyenoord werd.

Advocaat staat dus voor keuzes op zijn middenveld. Wie tegen AZ gaat spelen, weigerde hij uit de doeken te doen. "Voor mezelf heb ik de keuze al gemaakt, zondag vertel ik die."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl