NOS Nieuws

Wekdienst 2/2: Nederlanders keren terug uit Wuhan en topper Ajax-PSV

Goedemorgen! Het door de EU gehuurde vliegtuig met aan boord ook vijftien Nederlanders keert terug uit Wuhan. En er is een spannende wedstrijd in de Eredivisie: wie wint de topper tussen Ajax en PSV?

Overdag trekt een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over ons land. In het zuiden en midden wordt het in de middag weer overwegend droog, en wordt het ongeveer 12 graden. In het noorden is het kouder; rond 6 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Als alles volgens plan verloopt, komen vanavond vijftien Nederlanders terug uit de Chinese stad Wuhan. Zij zijn onderdeel van een groep EU-burgers die per vliegtuig is geëvacueerd uit het door coronavirus getroffen gebied. Het door de EU gehuurde vliegtuig landt eerst in Frankrijk en daarna in België.
  • Bij het Wilhelminapark in Utrecht neemt de buurt afscheid van de beroemde Rode Beuk. De beuk heeft een Facebookpagina, er zijn boeken over verschenen en het is een plek voor geliefden. De 170 jaar oude boom wordt gekapt vanwege schimmel.
  • En de topper in de Eredivisie: Ajax neemt het om 16.45 uur in eigen huis op tegen PSV. De wedstrijd is live te volgen in een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en op NPO Radio 1.

Wat heb je gemist?

Een dronken automobilist heeft in Sydney vier kinderen doodgereden van tussen de 8 en 13 jaar. Drie andere kinderen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Een van de gewonden, een 11-jarige jongen, is er slecht aan toe. Twee meisjes van 10 en 13 verkeren buiten levensgevaar.

De bestuurder wordt verdacht van twintig overtredingen, waaronder doodslag en rijden onder invloed.

Nabestaanden rouwen bij de plek waar het ongeluk gebeurde

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Wetenschappers hebben een bijzondere vondst gedaan in het fossiel van een 150 miljoen jaar oude inktvisachtige. Er zat namelijk een tand in van een vliegende dinosaurus. De pterosauriër heeft waarschijnlijk geprobeerd het dier uit het water te grijpen, waarbij de tand is afgebroken. Het is volgens wetenschappers het eerste signaal dat deze dinosaurussen joegen op prehistorische inktvissen.

Swipe voor de foto van het fossiel met de tand:

  • HOFFMANN ET AL/SCIENTIFIC REPORTS
  • HOFFMANN ET AL/SCIENTIFIC REPORTS
    De tand van de pterosauriër in het inktvisfossiel

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl