Roger Federer en Novak Djokovic spelen tegen elkaar in de halve finale van de Australian Open
NOS Sport

De sport van donderdag bij de NOS

Novak Djokovic heeft de finale bereikt van de Australian Open. Hij versloeg vanmorgen Roger Federer in drie sets. Federer zei eerder deze week al dat hij vandaag eigenlijk ergens in Zwitserland had moeten skiën, na zijn miraculeuze ontsnapping in de kwartfinale van de Australian Open. Dat kan hij nu gaan doen.

Het was ook de dag van de twee halve finales bij de vrouwen. Ashleigh Barty werd uitgeschakeld door Sofia Kenin. Simona Halep treft zaterdag Garbiñe Muguruza voor een plaats in de eindstrijd.

Beelden van de Australian Open zijn te zien in zowel het Lunchjournaal (13.00 uur, NPO 1) als het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1). Op NPO Radio 1 zijn flitsen van de halvefinalepartijen te horen.

Tuchtzaak Den Bosch

's Avonds buigt de tuchtcommissie van de KNVB zich in Zeist over de veelbesproken racismezaak bij FC Den Bosch, waar Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira in november racistisch werd bejegend door supporters.

Mendes Moreira (midden) kreeg in november te maken met racistische uitingen van Den Bosch-aanhangers

FC Den Bosch moet bij de tuchtcommissie uitleg geven over de racistische gedragingen van zijn fans. Centraal staat de vraag in hoeverre de club verantwoordelijk is voor de uitingen op de tribune. Ook zal worden besproken wat de club heeft gedaan om erger te voorkomen.

Een verslag van de zaak is te lezen op NOS.nl, de NOS-app en te zien in het late NOS Journaal (23.32 uur, NPO 1).

Eerste Nederlandse rugbyprof

In Langs de Lijn En Omstreken is tussen 21.00 en 22.00 uur rugbyster Linde van der Velden te gast. De international speelt bij het Franse Stade Toulousain en is de eerste vrouwelijke Nederlandse rugbyprof.

De uitzendingen van donderdag

13.10 uur Sport in Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1
21.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
23.32 uur Sport in NOS Journaal NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl