Space Force (l) en Starfleet Command
NOS Nieuws

Nieuw logo Space Force komt sf-fans bekend voor

Het nieuwe logo van de door president Trump opgerichte Space Force doet sciencefictionfans denken aan Star Trek. Het embleem lijkt namelijk sprekend op dat van de United Federation of Planets uit de tv-serie.

Bij beide logo's staat een grijs, driehoekig symbool centraal op een donkerblauwe achtergrond met sterren. "Uhm, hier willen we royalty's voor hebben", twitterde acteur George Takei, die luitenant Sulu speelt in de sciencefiction-reeks.

De acteur, een uitgesproken criticus van de president, stelde meteen een alternatief voor: het symbool voor het kwaadaardige Keizerrijk uit Star Wars.

De Amerikaanse luchtmacht, waar de nieuwe defensietak onder valt, merkt op dat het al sinds 1942 gebruikmaakt van het delta-symbool; decennia langer dus dan Star Trek oud is. Volgens een woordvoerder heeft president Trump persoonlijk een keuze gemaakt uit verschillende voorstellen.

Het is niet de eerste keer dat de Space Force doelwit van spot op Twitter is. Toen eerder deze maand de uniformen voor de ruimtesoldaten werden gepresenteerd, verbaasden twitteraars zich erover dat er gekozen was voor een groene camouflageprint. Totaal nutteloos in de ruimte, was het oordeel.

Het uniform van Space Force

Ook hier had Defensie een logische verklaring: leden van Space Force gaan namelijk helemaal niet de ruimte in. Omdat ze op aarde samenwerken met collega's van andere takken van de strijdkrachten, is er gekozen hun een soortgelijk uniform te geven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl