Thomas Müller en Ivan Perisic vieren het vierde Bayern-doelpunt tegen Hertha BSC

Bayern slaat in laatste halfuur hard toe bij Hertha, ook Leverkusen wint

Bayern München is dankzij een 4-0 zege in Berlijn op Hertha BSC opgerukt naar de tweede plaats in de Bundesliga. Het passeerde Borussia Mönchengladbach, dat vrijdag al van Schalke 04 had verloren, en staat nu op vier punten van koploper RB Leipzig, dat zaterdag had afgerekend met Union Berlin.

Voor rust liet Bayern weinig zien en alleen Ivan Perisic was gevaarlijk met een kopbal, die de Noorse doelman Rune Jarstein maar net kon keren.

De Hertha-keeper hield na de pauze een kwartier stand. En toen ging het plots snel: Perisic kopte door naar Thomas Müller, die van dichtbij kon uithalen, Robert Lewandowski, die eerder een treffer afgekeurd had zien worden, trof doel vanaf de penaltystip en Thiago was trefzeker met een mooi, diagonaal schot in de kruising.

Perisic bepaalde met een kopbal in de korte hoek de eindstand.

Bosz wint met Leverkusen

De eerste speelronde in de Bundesliga van 2020 werd afgesloten door Paderborn en Bayer Leverkusen, de club van Peter Bosz die afgelopen vrijdag zijn contract met twee jaar verlengde. Zijn elftal, met onder meer Daley Sinkgraven in de gelederen, ging sterk van start bij de hekkensluiter en stond al binnen een kwartier op 2-0 dankzij Kevin Volland en Kai Havertz.

Nog voor rust maakte Julian Baumgartlinger de derde voor de gasten. Paderborn dacht het Leverkusen nog moeilijk te kunnen maken toen Dennis Srbeny in de 51ste minuut scoorde uit de rebound nadat doelman Lukas Hradecky een schot van aanvoerder Klaus Gjasula had gekeerd. Havertz maakte een kwartier voor tijd een eind aan die illusie: 4-1.