Erling Haaland viert een van zijn drie treffers voor Dortmund

Debutant Haaland redt Dortmund met hattrick na 3-1 achterstand

Erling Haaland heeft bij zijn debuut voor Borussia Dortmund direct laten zien waarom zo veel clubs op zijn handtekening aasden. Met drie doelpunten leidde de 19-jarige Noor zijn nieuwe ploeg naar een 3-5 overwinning tegen FC Augsburg.

Haaland kwam vorige maand over van RB Salzburg, waar hij indruk had gemaakt met 28 doelpunten in 22 wedstrijden. Vooral zijn acht treffers in de Champions League maakten dat veel grote clubs interesse in de aanvaller hadden.

Tegen Augsburg waren doelpunten van Haaland hard nodig voor Borussia, dat 3-1 achter stond toen de winteraanwinst na bijna een uur spelen het veld in kwam.

De jonge Noor had maar drie minuten nodig om zijn visitekaartje af te geven. Hij rondde knap af op aangeven van Jadon Sancho, dat andere 19-jarige talent van Dortmund.

Sancho zelf maakte er vervolgens 3-3 van, voordat Thorgan Hazard zich onbaatzuchtig toonde en na het omspelen van de doelman een niet te missen intikker gunde aan Haaland.

Erling Haaland mocht de bal mee naar huis nemen na zijn hattrick tegen Augsburg

Daarmee was het sprookjesdebuut voor Haaland nog niet compleet, want met nog zo'n tien minuten op de klok scoorde hij voor de derde keer.

Door de overwinning blijft Dortmund meedoen in de erg spannende titelstrijd in de Bundesliga. De ploeg staat op de vierde plaats met zeven punten achterstand op koploper RB Leipzig.

Aubameyang

Met zijn hattrick treedt Haaland in de voetsporen van Pierre-Emerick Aubameyang (tegenwoordig van Arsenal) die bij zijn Bundesliga-debuut voor Dortmund in 2013 ook drie keer scoorde.

En net als bij Haaland was ook bij de hattrick van Aubameyang FC Augsburg de ongelukkige tegenstander.

De laatste speler die in de eredivisie debuteerde met een hattrick is Jürgen Locadia. Hij scoorde in september 2012 drie keer voor PSV in de 6-0 overwinning op VVV-Venlo.

Koploper Leipzig loopt verder uit

Bundesliga-koploper RB Leipzig won met 3-1 van Union Berlin en staat nu vijf punten voor op de nummer twee van de competitie, Borussia Mönchengladbach.

Bayern München kan zondag de tweede plaats overnemen, als de uitwedstrijd tegen Hertha Berlin wint.