Hockeyers verliezen na shoot-outs opnieuw van India in Pro League

Hockeyers komen in Pro League weer niet voorbij India

De Nederlandse hockeymannen hebben ook hun tweede wedstrijd tegen India in de FIH Pro League niet gewonnen. De Indiërs wonnen in Bhubaneswar uiteindelijk na shoot-outs (3-1), nadat het in de reguliere speeltijd 3-3 was geworden.

Na de teleurstellende 5-2 nederlaag van zaterdag, een duel waarin India slechts elf seconden nodig had om de score te openen, begon Oranje dit keer iets dominanter aan de wedstrijd.

Bondscoach Max Caldas gaf de voorkeur aan Sam van der Ven boven Pirmin Blaak in het doel. Dat betaalde zich uit, want in het tweede kwart bracht de keeper van HGC tot twee keer toe redding na slecht verdedigen van Nederland.

Oranje op voorsprong

Nadat Mirco Pruyser in het tweede kwart de eerste Nederlandse strafcorner had versierd, zette Mink van der Weerden Oranje op voorsprong: 1-0. Heel lang kon Nederland daar echter niet van genieten, want slechts een minuut later maakte Lalit Upadhyay met een mooie tip-in de gelijkmaker (1-1).

Nederland toonde veerkracht en ging in de aanval: Jeroen Hertzberger bracht de stand op 1-2 en snel daarna verzorgde een geheel vrijstaande Bjorn Kellerman de 1-3.

Thierry Brinkman in duel met Manpreet Singh

Kort na rust moest Manpreet Singh tien minuten toekijken (na een arm in het gezicht van Lars Balk), maar Nederland profiteerde niet. Keeper Sreejesh Parattu voorkwam dat pogingen van Billy Bakker en een strafcorner van Van der Weerden tot meer doelpunten leidden.

India ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer, kwam in het laatste kwart iets dichterbij via een strafcorner van Rupinder Singh (2-3) en met nog vijf minuten te spelen was daar ook de 3-3. Opnieuw was het strafcornerkanon Rupinder Singh die de bal achter doelman Van der Ven pushte.

Alleen Pruyser scoort

Die klap kwam Nederland niet meer te boven, want de shoot-outs werden op één na allemaal gemist: Hertzberger, Glen Schuurman en Thierry Brinkman faalden en alleen Mirco Pruyser wist de bal achter doelman Parattu te krijgen. India won de shoot-outs met 3-1.

De volgende tegenstander van Nederland in de Pro League is Spanje. Op 31 januari en 1 februari speelt Oranje twee wedstrijden in Valencia.