NOS Sport

Zwak Oranje verliest eerste Pro League-duel dik van India

Nederlandse hockeyers beginnen Pro League met verlies

De Nederlandse hockeymannen hebben hun eerste duel in de Pro League verloren. In Bhubaneswar was gastland India met 5-2 te sterk voor de slordig spelende ploeg van bondscoach Max Caldas.

India kwam razendsnel uit de startblokken, want na elf seconden moest keeper Pirmin Blaak de bal al uit het net halen. Na slordig balverlies van Seve van Ass zette Gurjant Singh de 1-0 op het scorebord.

Nederland kende een lastige start tegen het gastland, want ook de 2-0 van India viel in de beginfase. De push van Rupinder Singh, bij de eerste strafcorner van de wedstrijd, viel via de voet van Glenn Schuurman binnen.

Op zoek naar aansluiting

De aansluitingstreffer kwam nog in het eerste kwart. Jip Janssen pushte de bal in de linkerhoek en daarna ging Oranje op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van bondscoach Max Caldas voerde de druk op, maar drie Nederlandse strafcorners op rij werden niet benut.

Jeroen Hertzberger maakte na een grote kans van Bjorn Kellerman de gelijkmaker. Na goed voorwerk van Bob de Voogd en Billy Bakker kon Oranje met 2-2 gaan rusten.

India kwam snel weer op voorsprong na een strakke uithaal van Mandeep Singh en korte daarna noteerde Lalit Upadhyay ook de 4-2 voor India.

Nederland ging weer op zoek naar de aansluiting, kreeg liefst drie strafcorners op rij, maar India was alsnog dichter bij de 5-2 dan Oranje bij de 4-3.

Negen strafcorners

Die 5-2 viel uiteindelijk in het vierde kwart. Rupinder Singh, de man van de openingstreffer, pushte de bal hoog en hard in de touwen. Oranje speelde slordig, kreeg in totaal negen strafcorners, maar wist er niet een te benutten.

Nederland probeerde het in de slotfase nog wel, maar echt grote kansen leverde dat niet meer op. Zondag speelt Oranje om 12.30 uur opnieuw tegen India.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl