Wayne Warren kust de beker
NOS Sport

BDO-dartkampioen ziet 77 procent van zijn prijzengeld in rook opgaan

Drie dagen nadat Wayne Warren zich tot winnaar van het BDO World Darts Championship heeft gekroond, is het lachen hem alweer vergaan. Van de hoofdprijs is namelijk bijna niets meer over.

De winnaar zou aanvankelijk 100.000 pond krijgen, maar de organisatie van het ooit zo roemruchte toernooi verkeert in zwaar weer. Warren moet nu genoegen nemen met nog geen kwart van het geld: 23.000 pond (een kleine 27.000 euro).

Vanwege de tegenvallende inkomsten uit kaartverkoop en televisiegelden liet de BDO vlak voor het toernooi al weten dat er een correctie zou plaatsvinden op de prijzenpot. Er werd gesproken van misschien wel een halvering, reden voor Fallon Sherrock om zich terug te trekken.

Het grote geld

De schade is echter nog veel groter. De hoofdprijs is nu net iets meer dan de helft van het bedrag dat Raymond van Barneveld in 1998 (!) won. De Hagenaar veroverde de eerste van zijn vier titels nog voordat het grote geld zijn intrede deed.

Ter vergelijking: bij het WK van die andere dartsbond, het PDC World Darts Championship, ligt voor de winnaar 500.000 pond klaar. Bijna 22 keer zoveel dus.

Voor de beste Nederlander tijdens het BDO-toernooi viel de correctie relatief nog mee. Van de vooraf vastgestelde 6.500 pond voor een kwartfinaleplaats bleef 4.000 pond (ruim 4.650 euro) over voor Chris Landman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl