Fallon Sherrock tijdens haar partij met Mensur Suljovic
NOS Sport

Dartsensatie Sherrock laat WK voor vrouwen schieten

Dartster Fallon Sherrock zal volgende week niet deelnemen aan het WK darts voor vrouwen van de bond BDO. Via haar management laat de Engelse weten dat er "meerdere onverwachte redenen" zijn voor haar besluit. Zo gaat ze onder meer deelnemen aan de World Series of Darts en wil ze zich daar naar eigen zeggen op concentreren.

De 25-jarige Sherrock schreef eerder deze maand historie door als eerste vrouw een wedstrijd op het WK van dartsbond PDC te winnen. Na haar zege op haar jonge landgenoot Ted Evetts (3-2) volgde een nog grotere stunt, toen Sherrock met Mensur Suljovic ook de nummer 11 van de plaatsingslijst uitschakelde (3-1).

In de derde ronde ging de Engelse vervolgens onderuit tegen de nummer 22 van de plaatsingslijst; Chris Dobey. Haar naam was echter gevestigd en Sherrock ontving uitnodigingen voor andere toernooien. Het WK van de BDO wordt daarvan nu de dupe, zo lijkt het.

Prijzengeld

De organisatie van het wereldkampioenschap voor vrouwen maakte maandag bekend dat het prijzengeld voor het toernooi flink is teruggebracht. Een groot deel van de kaartjes is nog niet verkocht en daardoor vallen de opbrengsten tegen. Voor de winnares ligt er zodoende geen 20.000 Engelse pond klaar (ruim 23.000 euro), maar nog slechts 8000 (zo'n 9400 euro).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl