Marcos Senesi (links) in duel met Lukasz Piszczek

Feyenoord en PSV besluiten trainingskamp met nederlaag

Feyenoord heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een 4-2 nederlaag tegen Borussia Dortmund, de huidige nummer vier van de Bundesliga.

De Rotterdammers keken al na 45 seconden tegen een achterstand aan door een treffer van Raphaël Guerreiro na een fout van Lutsharel Geertruida.

Feyenoord maakte halverwege de eerste helft nog gelijk via Nicolai Jørgensen omdat Dortmund-doelman Roman Bürki een voorzet van Luis Sinisterra door zijn handen had laten glippen.

Giovanni Reyna, Guerreiro en Chris Führich hielpen Dortmund aan een ruime zege. Luciano Narsingh scoorde in blessuretijd nog een tweede Feyenoord-treffer.

Bij Dortmund kwamen onder anderen ook Mats Hummels, Lukasz Pisczek, Axel Witsel, Jadon Sancho en Marco Reus in actie.

Feyenoord won afgelopen woensdag nog op knappe wijze een oefenduel met Hoffenheim.

Bruma in actie tijdens PSV-KAS Eupen in Qatar

PSV leed in Qatar na het 2-1 verlies tegen Club Brugge opnieuw een oefennederlaag. De ploeg van interim-trainer Ernest Faber verloor met 2-1 van het Belgische KAS Eupen, dat op donderdag nog met 2-0 van Ajax had verloren.

Beide doelpunten van KAS Eupen, de nummer dertien van België, kwamen voort uit balverlies van PSV op eigen helft. In de 24ste minuut verspeelde Pablo Rosario de bal vlak voor zijn eigen strafschopgebied, waarna Danijel Milicevic de score opende.

Cody Gakpo (rechts) in duel met Emmanuel Sowah van KAS Eupen

In de 34ste minuut kwam PSV op gelijke hoogte via Bruma, die bij de tweede paal een voorzet van linksback Olivier Boscagli vrij kon inschieten. Na bijna een uur spelen leidde balverlies van Jordan Teze tot de 2-1 van de Belgen. Milicevic gaf de bal voor op Flavio Ciampichetti, die Ruiter met een kopbal passeerde.

Bij PSV was het de bedoeling dat doelman Jeroen Zoet, die in de eerste seizoenshelft zijn basisplaats had verloren aan Lars Unnerstall, zou gaan keepen. Hij liep vrijdag op de training echter een enkelblessure op.