Ibrahim Afellay in het duel met Club Brugge

PSV verliest eerste wedstrijd in nieuwe jaar van Club Brugge

PSV is het nieuwe jaar gestart met een nederlaag. Het oefenduel met Club Brugge tijdens het trainingskamp in Qatar werd met 2-1 verloren.

Trainer Ernest Faber liet de 17-jarige aanvaller Noni Madueke in de basis debuteren. Ook linksback Justin de Haas stond aan de aftrap, net als aanvoerder Ibrahim Afellay. De routinier speelde in de eerste helft van de competitie slechts een handvol minuten.

Na een 0-0 ruststand openden de Belgen in de tweede helft de score uit een omhaal van Jelle Vossen. Ruim een kwartier voor tijd maakte Eduard Sobol er 2-0 van.

Doelpunt Doan

PSV, met Richie Ledezma als volgende debutant, deed nog wel iets terug via Ritsu Doan, maar verder dan dat kwam de ploeg uit Eindhoven niet.

Keeper Robbin Ruiter kwam nog even in het veld voor Lars Unnerstall. Ruud Vormer speelde een deel van de wedstrijd mee met Club Brugge.

Coach Ernest Faber was toch tevreden. "Ik heb goede dingen gezien. We zijn fit en we hebben gedaan wat we vooraf hadden afgesproken. Durven voetballen, de tegenstander onder druk zetten en kansen uitspelen. Alleen hadden we wel wat vaker mogen scoren. Dat is dan weer iets voor de volgende wedstrijd."

Zaterdag oefent PSV opnieuw tegen KAS Eupen. De Belgische opponent verloor donderdag met 2-0 van Ajax.

Daniel Schwaab in actie tegen Club Brugge

Hoffenheim verloor woensdag van Feyenoord. Een dag later ging de Duitse ploeg ook onderuit tegen ADO Den Haag. De formatie van de nieuwe trainer Alan Pardew versloeg de nummer zeven van de Bundesliga, die onder leiding staat van de Nederlandse coach Alfred Schreuder, met 2-1.

Jürgen Locadia zette de Duitsers op voorsprong. De oud-PSV'er schoot in de eerste helft raak via de binnenkant van de paal. Na de hervatting maakte Tomas Necid de 1-1. Hij deed dat uit een strafschop, na een overtreding op Crysencio Summerville.

Kort voor tijd maakte Summerville de winnende treffer.