Lassina Traoré viert zijn treffer tegen Eupen

B-elftal Ajax heeft in Qatar weinig problemen met Eupen

In het Qatarese Al Wakrah heeft Ajax een oefenwedstrijd tegen het Belgische KAS Eupen gewonnen. Door treffers van Siem de Jong en Lassina Traoré werd het 2-0 voor de Amsterdammers, die niet op volle oorlogssterkte aantraden.

Zonder Sergiño Dest, die zich niet veilig voelde en vanmorgen terugvloog naar Nederland, trok Ajax in het vrijwel lege WK-stadion Al Janoub vrij snel het initiatief naar zich toe.

Na twintig minuten werkte De Jong een voorzet van Carel Eiting bij de tweede paal binnen. Eiting stond na ruim een halfuur ook aan de basis van de 2-0. Traoré kopte een corner van de linkspoot binnen.

Het elftal van Ajax voor het duel met Eupen

Vlak voor de pauze kreeg jongeling Naci Ünüvar nog een grote mogelijkheid, maar hij stuitte op doelman Ortwin De Wolf. Na rust kregen beide ploegen een aantal kansen. Gescoord werd er niet.

Zaterdag treft Ajax in Qatar een andere Belgische ploeg: Club Brugge. Eerder op de dag klopten de Bruggelingen PSV met 2-1.