Ajax-coach Erik ten Hag
NOS Sport

De sport van zondag bij de NOS

De zondag biedt qua sport natuurlijk veel voetbal, maar ook veldrijden, handbal en tennis komen vandaag ruimschoots aan bod bij de NOS.

De eredivisie is nog vier wedstrijden verwijderd van de winterstop, die tot het weekeinde van 18 en 19 januari zal gaan duren. Als eerste verschijnen vanmiddag Ajax en ADO Den Haag binnen de lijnen. Het duel in Amsterdam begint om 12.15 uur.

Om half drie strijden FC Utrecht en Feyenoord om aansluiting bij de subtop en staan ook FC Groningen en FC Emmen tegenover elkaar, waarna om 16.45 uur Vitesse en VVV-Venlo een punt zetten achter de eerste competitiehelft.

De wedstrijden zijn live te volgen via het blog op NOS.nl en in de NOS-app en via flitsen op NPO Radio 1. De samenvattingen zijn te zien vanaf 19.00 uur op NPO 1.

Wereldbeker veldrijden

De middaguitzending van Studio Sport herbergt veel veldrijden: zowel de wereldbekerwedstrijd in Namen van de vrouwen (start 13.30 uur) als die van de mannen (vanaf 14.55 uur) komt live in beeld.

Het gat tussen beide veldritten in wordt gevuld met onder meer een lang interview met tennisster Kiki Bertens, die opnieuw een sterk jaar achter de rug heeft en voor komend seizoen uiteindelijk toch een plek heeft ingeruimd voor de Olympische Spelen in Tokio.

Kiki Bertens

Om 16.15 uur wordt overgeschakeld naar Sittard voor het duel in de BENE-League tussen de handballers van Lions en Tongeren.

In de avonduitzending van 18.10 uur komen onder meer schaatser Jan Smeekens, bondscoach van de voetbalsters Sarina Wiegman, monobobster Karlien Sleper en oud-voetballer en oer-Feyenoorder Wim van Hanegem voorbij.

Trainersmalaise

's Avonds wordt in Langs de Lijn (NPO Radio 1, 22.00 uur) nader ingegaan op de trainersmalaise in de eredivisie.

Dat onderwerp komt ongetwijfeld ook voorbij in Studio Voetbal (NPO 1, 22.30 uur), waarin de oud-profs Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en Theo Janssen en NOS-commentator Arno Vermeulen de voetbalactualiteit doornemen.

Uitzendingen van vandaag

12.00 uur Liveblog eredivisie NOS.nl en NOS-app
13.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
14.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
18.10 uur Studio Sport NPO 1, NOS.nl en NOS-app
19.00 uur Studio Sport eredivisie NPO 1, NOS.nl en NOS-app
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.30 uur Studio Voetbal NPO 1, NOS.nl en NOS-app

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl