Kiki Bertens na haar zege op Ashleigh Barty bij de WTA Finals Pro Shots

Kiki Bertens heeft zich beschikbaar gesteld voor de ontmoeting van het Nederlands Fed Cup-team met Wit-Rusland op 7 en 8 februari in Den Haag.

Dat betekent dat Bertens er automatisch voor kiest eventueel deel te nemen aan de Olympische Spelen. Ze moet komend jaar in de Fed Cup haar opwachting maken om in aanmerking te komen voor de Spelen in Tokio.

De 28-jarige Zuid-Hollandse twijfelde onlangs of de Fed Cup en Olympische Spelen wel in haar drukke speelschema zouden passen. Het voorbije seizoen kostte Bertens naar eigen zeggen door de vele toernooien veel energie, zowel fysiek als mentaal.

"Ik heb alles afgewogen en mijn keus gemaakt om voor Nederland uit te komen in de Fed Cup en de Olympische Spelen", laat Bertens weten.

Bekijk hieronder het interview van Kiki Bertens waarin ze haar twijfels over deelname aan de Fed Cup en de Olympische Spelen uitte:

Bertens en de Spelen: 'Mijn schema moet er niet onder lijden'

Naast Bertens doet captain Paul Haarhuis tegen Wit-Rusland ook een beroep op Arantxa Rus (WTA-93), Lesley Pattinama-Kerkhove (WTA-166), Indy de Vroome (WTA-210) en dubbelspecialiste Demi Schuurs (WTA-10).

"Het is natuurlijk erg fijn dat Kiki zich beschikbaar stelt. Dat vergroot de kansen van het team aanzienlijk", aldus Haarhuis.

STER reclame