NOS Voetbal

Nederlander Zirkzee (18) weer goud waard voor Bayern München

Nederlandse tiener valt weer in bij Bayern en scoort weer

In de Bundesliga heeft Bayern München thuis VfL Wolfsburg met 2-0 verslagen. Het opvallendste aan die zege: voor de tweede keer in drie dagen was de jonge Nederlander Joshua Zirkzee (18) als invaller goud waard.

Twee minuten nadat Zirkzee in het veld gekomen was, in de 83ste minuut, brak hij de ban tegen Wolfsburg, dat mede dankzij keeper Koen Casteels lang stand had gehouden.

De bal kwam van rechts, Zirkzee kwam door het midden inlopen en met een beheerst schot in de verre hoek zette hij Bayern op 1-0. Kort daarna tekende Gnabry nog voor de 2-0.

Joshua Zirkzee maakt binnen twee minuten na zijn invalbeurt de 1-2

Drie dagen eerder maakte Zirkzee zijn competitiedebuut voor Bayern in de uitwedstrijd tegen Freiburg. Daarin stond het ook lang gelijk (1-1) en kwam Zirkzee, twee jaar geleden door Bayern opgepikt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, pas in de 90ste minuut in het veld.

Twee minuten later stond het 1-2. Robert Lewandowski had de bal teruggekopt op Serge Gnabry en die vond op zijn beurt Zirkzee. De international van Oranje onder 19 tikte de bal door de benen van landgenoot Mark Flekken binnen.

Timo Werner en Patrick Schick vieren een treffer van RB Leipzig

Leipzig is 'Herbstmeister'

Koploper RB Leipzig boog thuis tegen FC Augsburg na rust 0-1 om in 3-1. Voor de pauze benutte Florian Niederlechner de enige kans van Augsburg met een schot via de lat. In de tweede helft stelde Leipzig orde op zaken. Konrad Laimer maakte de 1-1 na pover verdedigen, Patrick Schick kopte raak uit een corner en Yussuf Poulsen schoot de 3-1 in.

De club uit het oosten van Duitsland gaat alleen aan kop in de Bundesliga tijdens de winterstop. Het levert de ploeg de titel 'Herbstmeister' op. Voor zaterdag had Borussia Mönchengladbach nog evenveel punten, maar door de remise bij Hertha BSC (0-0) volgt Gladbach nu op twee punten.

Bayern München staat met 33 punten derde op vier punten achterstand, gevolgd door Borussia Dortmund (30), Schalke 04 (30), Bayer Leverkusen (28) en TSG Hoffenheim (27).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl