Joshua Zirkzee maakt binnen twee minuten na zijn invalbeurt de 1-2

Jongensdroom Zirkzee bij Bayern met belangrijke goal in blessuretijd

Joshua Zirkzee heeft bij zijn Bundesliga-debuut namens Bayern München direct van zich doen spreken. De Schiedammer, die in 2017 overstapte van Feyenoord naar Bayern, maakte in blessuretijd de 1-2 bij SC Freiburg. Het duel eindigde uiteindelijk in 1-3.

Zirkzee, die een week geleden tegen Tottenham Hotspur al zijn Champions League-debuut maakte, viel in de negentigste minuut in voor Philippe Coutinho. De stand was op dat moment 1-1, maar daar bracht de 18-jarige spits binnen twee minuten verandering in.

Robert Lewandowski kopte terug op Serge Gnaby, die op zijn beurt Zirkzee vond. De international van Oranje onder 19 tikte de bal door de benen van zijn landgenoot Mark Flekken binnen: 1-2.

Gnabry maakt nog 1-3

In de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Gnabry er ook nog 1-3 van. Lewandowski had de score in de vijftiende minuut geopend (0-1), na een klein uur spelen maakte Vincenzo Grifo gelijk namens Freiburg.

Joshua Zirkzee tikt de bal door de benen van Mark Flekken binnen

Ook Karim Rekik beleefde een prachtige avond. De centrumverdediger bezorgde Hertha BSC hoogstpersoonlijk de overwinning op bezoek bij het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz en basisspeler Daley Sinkgraven.

Rekik, die net als Javairô Dilrosun in de basis stond bij Hertha, werkte de bal in twee pogingen binnen nadat Leverkusen een hoekschop niet afdoende weg wist te werken.

Gladbach weer (mede)koploper

Borussia Mönchengladbach herstelde zich van de nederlaag van afgelopen weekend, door met 2-0 te winnen van hekkensluiter Paderborn. Gladbach komt door de zege op weer op gelijke hoogte met RB Leipzig, dat dinsdag gelijkspeelde bij Borussia Dortmund (3-3).