Feyenoord viert de 0-1 van Steven Berghuis
NOS Voetbal

Feyenoord ontsnapt bij strijdlustig Cambuur aan blamage in beker

Feyenoord is met de schrik vrijgekomen in het bekertoernooi. Bij Cambuur had het een uur lang amper wat in te brengen, waarna de Rotterdammers drie minuten voor tijd met wat geluk de wedstrijd beslisten (1-2).

Marcos Senesi knalde via Doke Schmidt de winnende treffer binnen, maar tot de laatste seconde wankelde Feyenoord. De Rotterdammers speelden nota bene in hun sterkst mogelijke opstelling, omdat de beker het praktisch verloren seizoen nog enigszins kan redden.

Die indruk wekte Feyenoord aanvankelijk niet. In de eerste helft ontsnapte het elftal van Dick Advocaat meerdere keren aan een achterstand. De snelle Issa Kallon was een voortdurende plaag voor de onzekere defensie, Erik Schouten kopte zelfs tegen de paal.

Enige wapenfeit Feyenoord

Nicolai Jørgensen had in de eerste helft voor het enige wapenfeit gezorgd namens de Rotterdammers, door hard op de vuisten van Sonny Stevens te schieten. Na rust schoof hij na voorbereidend werk van Steven Berghuis in kansrijke positie naast.

Feyenoord had op dat moment al ruim op achterstand kunnen staan. Kenneth Vermeer werd flink aan het werk gezet, maar hield zijn doel met kunst- en vliegwerk schoon. Geen eredivisieclub waagde dit seizoen zo veel schotpogingen tegen Feyenoord als Cambuur in de eerste helft.

Nicolai Jørgensen

Na een grote kans van Mitchell Paulissen vlak na rust leek het of Cambuur zijn kruit had verschoten, zeker toen de jarige Berghuis (28) de bal na een individuele actie hard de kruising in joeg. Maar de koploper van de eerste divisie rook bloed en bleef de aanval zoeken.

Renato Tapia hielp de club uit Leeuwarden een handje door Delano Ladan onderuit te kegelen, waarna Robin Maulun de toegekende penalty benutte. Het sentiment leek weer om te slaan, zeker toen Schouten een inzet van Luis Sinisterra van de lijn haalde en een schot van Jens Toornstra tegen de onderkant van de lat stuitte.

Het schot van Toornstra leek achter de lijn, maar er was geen VAR aanwezig om het moment nog eens terug te kijken. Ook een schot van Senesi ketste via het aluminium het doel uit, maar via het lichaam van Schmidt bleef Feyenoord alsnog een blamage bespaard.

"We wisten dat het geen makkelijke avond zou worden", zei Berghuis na de succesvolle ontsnapping uit Leeuwarden. "Dat is ook niet erg. Uiteindelijk hebben we het professioneel uitgespeeld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl