Issah Abass heeft Utrecht op voorsprong gezet ProShots

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi. Invaller Issah Abass besliste het weinig verheffende duel met FC Groningen (0-1).

Op papier leek het nog wel een aardige wedstrijd te kunnen worden tussen de nummers tien en vijf in de eredivisie, maar dat werd het pas in het laatste kwartier toen Groningen de opgelopen achterstand probeerde te repareren.

Het had de avond van invaller Romano Postema kunnen worden. Het Groningse talent van 17 schiet de ene na de andere bal binnen in de sterkste jeugdploeg van de club, maar werd door Maarten Paes van de gelijkmaker gehouden.

Dus werd een andere invaller de gevierde man. De Ghanees Abass, een van de vele spitsen van FC Utrecht die zijn draai nog niet kan vinden. Hij kreeg de bal op driekwart van de wedstrijd op een presenteerblaadje van Gyrano Kerk, het enige zekerheidje in de Utrechtse aanval dit seizoen.

Grote kans

Kerk kreeg vroeg in de wedstrijd ook zelf een grote kans, maar Sergio Padt kwam goed zijn doel uit. Na rust wrong Sander van de Streek een vrije schietkans van de Domstedelingen de nek om en maakte Mike te Wierik een gevaarlijke inzet van Kerk onschadelijk.

Groningen was alleen even dreigend geweest via Ajdin Hrustic, die van grote afstand rakelings langs de kruising knalde. En Mo El Hankouri stuitte nog op Paes, vlak voordat Postema er een onvergetelijke avond van had kunnen maken.

Dat werd het niet, net als elf dagen geleden toen Utrecht in competitieverband met dezelfde cijfers won. De ploeg van trainer John van den Brom hoort zaterdag zijn tegenstander in de achtste finales.

Statistieken FC Groningen-FC Utrecht

STER reclame