Luka Modric viert zijn treffer tegen Real Sociedad met Karim Benzema

Ramos haalt opgelucht adem na zege op Sociedad, Atlético niet langs Granada

Real Madrid is weer op gelijke hoogte gekomen met Barcelona in de Primera División. Nadat Barcelona eerder op de dag met moeite had gewonnen bij hekkensluiter Leganés (1-2), won Real in eigen stadion met 3-1 van Real Sociedad.

Atlético poetste een achterstand op bezoek bij nummer zes Granada nog weg, maar de zege bleef buiten bereik: 1-1.

Koude start

Real Madrid had tegen Real Sociedad een koude start. Sergio Ramos speelde in de tweede minuut de bal fout terug en Willian José zorgde voor de 0-1.

Sociedad speelde prima, maar Madrid kreeg gaandeweg een overwicht. Kort voor rust maakte Karim Benzema 1-1 door een vrije trap van Modric met een schouder in het doel te werken.

Na rust trof Valverde met een van richting veranderd schot doel. Modric zorgde voor de beslissing met een fraaie volley.

Atlético morst

Nummer drie Atlético Madrid speelde uit met 1-1 gelijk tegen Granada, de verrassing van het huidige seizoen. Via Renan Lodi werd het na rust nog wel 0-1, maar met een kopbal maakte German Sánchez 1-1.

Atlético-spits Alvaro Morata baalt tijdens het duel met Granada

Het was al het zevende gelijkspel van Atlético, dat desondanks slechts drie punten achterstand heeft op Barcelona en Real Madrid.

Dinsdag wacht Atlético de pittige uitwedstrijd bij Juventus in de Champions League. Real Madrid speelt die dag thuis tegen Paris Saint-Germain. Barcelona ontvangt woensdag Borussia Dortmund.