Arturo Vidal (l) wordt bedankt voor zijn bevrijdende goal tegen Leganés

Barcelona boekt moeizame zege bij hekkensluiter Leganés

FC Barcelona heeft de Spaanse competitie na de interlandperiode hervat met een moeizame zege bij hekkensluiter CD Leganés. Het werd 2-1 voor de koploper, dankzij een goal van invaller Arturo Vidal, tien minuten voor tijd.

De Catalanen begonnen slordig en afwezig aan het duel en kregen daarvoor in de twaalfde minuut de rekening gepresenteerd. Youssef En-Nessrey kreeg aan de rand van het strafschopgebied alle ruimte om uit te halen en dat deed hij met verve: op prachtige wijze krulde hij de bal in de linkerbovenhoek.

Een paar minuten later was het zelfs bijna 2-0, toen Real Madrid-huurling Óscar Rodríguez de bal na gestuntel in de Barcelona-defensie vanuit kansrijke positie in het zijnet schoot. Barcelona wist daar voor rust, behoudens een kopbal van Luis Suárez, weinig tegenover te stellen.

Frenkie de Jong in actie tijdens het duel van Barcelona met Leganés

In de tweede helft draaide het beter bij de ploeg van coach Ernesto Valverde. Gerard Piqué kopte vlak na rust nog op de paal, maar in de 53ste minuut kopte Suárez wel de 1-1 binnen. De Uruguayaan, over het hoofd gezien door de Leganés-defensie, werd op maat bediend door Lionel Messi, die zijn 699ste wedstrijd voor Barcelona speelde.

Vidal redt Barça

De Catalanen drongen in het vervolg van de wedstrijd wel aan, maar veel kansen leverde dat niet op. Messi zag een inzet gekeerd worden door keeper Iván Cuellar, na een mooie pass van Frenkie de Jong. De Oranje-international werd na 70 minuten vervangen door Ansu Fati.

In de slotfase was het alsnog raak voor Barcelona: Vidal schoot na een corner van dichtbij raak. De invaller leek daarbij meters buitenspel te staan, maar de bal kwam via het been van een Leganés-verdediger bij de Chileen terecht, dus de goal telde.

Barcelona heeft nu weer drie punten voorsprong op Real Madrid, dat vanavond thuis in actie komt tegen Real Sociedad.