NOS Voetbal

Ibrahimovic zegt Amerika op z'n Zlatans vaarwel: 'Ik kwam, zag en overwon'

"Ik kwam, ik zag, ik overwon." Wie anders dan Zlatan Ibrahimovic kan op zo'n manier afscheid nemen van een club. Dat deed hij woensdagavond, op de voor hem kenmerkende grootse wijze.

Met een foto van zichzelf, waarop Ibrahimovic met de armen gespreid nog een keer uitkijkt over Los Angeles, liet de Zweed via sociale media weten dat hij stopt bij La Galaxy.

Eind dit jaar loopt het contract van de Zweed in Amerika af en het is zeker dat de wegen van de voetballer en de club zullen scheiden, zo maakte Galaxy officieel bekend.

Achttien maanden speelde Ibrahimovic bij de club (waarvoor hij 53 doelpunten maakte) en voor de fans had hij nog een boodschap: "Jullie wilden Zlatan, ik gaf jullie Zlatan. Graag gedaan. Ga nu maar weer honkbal kijken."

En nu?

Over de toekomst van Ibrahimovic draait de geruchtenmolen de laatste weken al op volle toeren. Zo zou de 38-jarige aanvaller weleens terug kunnen keren naar de Europese velden.

Daarop was hij al actief voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain en Manchester United.

Don Garber, de baas van de Major League Soccer, leek in een interview met de Amerikaanse zender ESPN eerder deze week te verklappen dat AC Milan - waar Ibrahimovic van 2010 tot 2012 speelde - wel interesse had om de Zweed weer in te lijven.

Maar Milan is niet de enige Europese topclub die de aanvaller wel zou zien zitten. Eerder zinspeelde The Daily Mail al op een terugkeer van Ibrahimovic bij Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer, trainer van United, drukte die geruchten echter weer even snel de kop in.

"Het zou wel een groot verschil maken als hij 28 zou worden en niet 38, maar hij heeft mijn nummer", lachte Solksjaer de vraag weg. "Ik denk dat hij zijn tijd hier wel gehad heeft. Hij heeft een fantastische carrière gehad."

De voorzitter van de Italiaanse club Napoli, Aurelio De Laurentiis, ziet Ibrahimovic wel serieus naar Napels komen. "Het is meer dan een voorstel, maar het is aan hem", zei De Laurentiis eind oktober nog tegen de Italiaanse zender Sky.

"Mijn wens zou uitkomen als ik hem zie in de kleuren van Napoli."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl