Sherida Spitse na de 1-1

Specialist Spitse en goaltjesdief Miedema vloeren Slovenië

De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun zesde EK-kwalificatieduel in winst weten om te zetten. Slovenië sputterde aanvankelijk tegen, maar werd uiteindelijk toch met ruime cijfers verslagen: 4-1.

Na de inmaakpartij van vrijdag in en tegen Turkije (0-8) kregen de Nederlandse voetbalvrouwen eindelijk weer een beetje weerstand. In een goedgevuld Gelredome in Arnhem kwam de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman zelfs op achterstand.

Miscommunicatie

Slovenië, dat in de thuiswedstrijd ook knap verweer bood (2-4), kwam na enkele speldenprikjes op voorsprong via Kaja Erzen. Zij profiteerde na een vrije trap van Mateja Zver van miscommunicatie in de verdediging van Oranje.

De eerste tegentreffer in een thuisduel in 2019 bracht Oranje niet van zijn stuk. Jackie Groenen verdiende een penalty na een duw in de rug van Spela Kolbl. Sherida Spitse zorgde vanaf de stip voor de gelijkmaker.

• ANP
    Sherida Spitse viert de 2-1
  • ANP
    Vivianne Miedema kopt de 3-1 binnen
  • ANP
    Oranje viert de 3-1 tegen Slovenië

Diezelfde Spitse eiste, in haar 175ste interland, kort na rust opnieuw de hoofdrol op. Vivianne Miedema werd in de zestien gevloerd door Erzen, waarna specialist Spitse de klus vakkundig klaarde.

Toen even later Miedema uit een ingestudeerde corner raak kopte, was het verzet van de taaie Sloveense vrouwen gebroken. Miedema maakte twintig minuten voor tijd 4-1. Groenen trof in de slotfase nog de lat.

Zo bleef Oranje, na een haperende start, ook in zijn zesde EK-kwalificatiewedstrijd foutloos. Pas op 10 april wordt de reeks hervat, met een uitwedstrijd tegen Kosovo.

De tekst gaat verder onder de video's.

Bekijk hieronder de stand in de kwalificatiepoule. De winnaar plaatst zich direct voor het EK in 2021. Ook de beste drie nummers twee gaan naar de eindronde in Engeland. De overige zes nummers twee maken nog kans via het spelen van play-offs.